Laura Luyten en Amber Van Den Steen winnen op het BK dressuur in het Azelhof

Laura Luyten en Amber Van Den Steen winnen op het BK dressuur in het Azelhof

Het Azelhof in Lier stond ook vandaag weer in het teken van het Belgisch Kampioenschap dressuur. Zowel de jeugd als de seniors komen er aan de start. Vandaag waren er BK proeven voor ponies, Juniors, Children, Young Riders en U25-ruiters. 

BK U25 - Grand Prix 

In de Grand Prix voor U25-ruiters ging de winst naar Laura Luyten. Samen met J2L Lamborghini (v. Bravour B) behaalde ze een mooie score van 70,359%. Zo bleven ze Nico Nyssen en Farrington (v. Jazz) voor, die tweede werden met een score van 68% rond. Suraya Hendrikx vervolledigde met Dear Friend 2 (v. Danone 1) de top drie. 


BK Young Riders - Individual Test 

Bij de Young Riders ging de overwinning vandaag naar Amber Van Den Steen. Met Fame (v. Ampere) behaalde ze de hoge score van 74,647%. Jette De Jong reed Heavenly Charming (v. Charmeur) naar de tweede plaats met 70,912%. Op drie kregen we Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hit (v. Sandro Hit). 


BK Children - Preliminary Test B 

Amber Hennes won de proef bij de Children. Dat deed ze met Allegro v/h Trichelhof (v. Apache). Samen scoorden ze een mooie 74,107%. Voor Chloë Cleymans en Jondonderry (v. Londonerry) was er een tweede plaats met 70,482%. Axelle Andries nam met Double G (v. FS Don't Worry) de derde plaats voor haar rekening. 


BK Juniors - Individual Test 

Bij de Juniors was het Jette De Jong die kon winnen. Met Indini (v. Chippendale) behaalde ze 71,559%. Zo bleven ze Aude Verheecke en Frapant (v. Vivaldi) voor, die tweede werden met 69,029%. De top drie werd vervolledigd door Clara Collard en Escape (v. Tuschinksi). 


BK Pony's - Team Test 

Tot slot kwamen ook de pony's vandaag in actie. Fs Capelli De Niro (v. FS Champion de Luxe) behaalde samen met zijn amazone Liezel Everars de winnende score van 73,628%. Zo bleven ze nipt Emilie Herweyers en LeSch La Perla (v. FS Chambertin) voor, die tweede werden met 72,657%. Voor Anna Peeters en Balotelli 2 (v. Benetton S) was er een derde plaats. 


Klik hier voor alle uitslagen.