Belgen blijven domineren in Bonheiden: winst voor Cools en Deprez

Belgen blijven domineren in Bonheiden: winst voor Cools en Deprez

In Bonheiden werd de dag afgesloten met twee 1m30 rubrieken, eentje van de CSI2* competitie en eentje van de CSI1*. In de CSI2* competitie reed Cyril Cools naar de overwinning. Hij was in het zadel van Tinka's Fee Sauveniere Z (v. Tinka's Boy) en klokte af in 55,85 seconden. 

Androius Petrovas volgde met Sherlock (v. Shandor 34) op de tweede plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 56,58 seconden. Romain Duguert en Alldream Delacense (v. Jenny de la Cense) maakten de top drie compleet. Zij sprongen een foutloze ronde in 57,03 seconden.

Voor Jens Vandenberk (Cynthia Z) en Chaouki Rijnders (I'm Monte Carlo Z) was er een vierde en een vijfde plaats.

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Morgane Dierendonck (Cavana vd Viking Z) en Virginie Thonon (Nerio de la Haute Bruyeres). 

In de CSI1* competitie reed Antoine Deprez naar de overwinning. Irocco D (v. Bustique) sprong onder het zadel van Deprez een foutloze tweede fase in 30,25 seconden. Maxine Gaelens en Noblesse Royale (v. Kannan) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 30,64 seconden. Nikita Van der Meerschen maakte de volledig Belgische top drie compleet. Zij reed Lady vh Molenhof Z (v. Lord Z) foutloos naar de finish in 30,87 seconden. 

Max Thirouin (Express d'Ozee) en Antoine Deprez (Darca Red de Barcenal Z) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten