Bart Clarys en Dominique Hendrickx eindigen samen op de tweede plaats in de 1m50-rubriek van Maubeuge

Bart Clarys en Dominique Hendrickx eindigen samen op de tweede plaats in de 1m50-rubriek van Maubeuge

Op de Jumping International de Maubeuge waren alle ogen zonet gericht op de 1m50-rubriek op 3* niveau. Het was een proef rechtstreeks op tijd en dat zorgt altijd voor spektakel. Het publiek kon genieten van topsport waarbij ze een opmerkelijke prijsuitreiking kregen. Zowel Bart Clarys als Dominique Hendrickx sprongen namelijk naar de tweede plaats nadat ze het parcours allebei even snel hadden afgelegd! Van een opmerkelijke uitslag gesproken ... 

Zowel Bart Clarys & Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) als Dominique Hendrickx & Floris TN (v. Quality Time TN) waren gebrand op de overwinning. Met een tijd van 69,26 seconden kwamen ze dicht in de buurt, maar uiteindelijk moesten ze beiden genoegen nemen met een mooie tweede plaats. Holly Smith was met haar Fruselli (v. Zambesi TN) namelijk nog net iets sneller. Zij wonnen de proef in 68,69 seconden.

Net buiten de top drie zagen we José Thiry en Jalisco W vd Wolvenhoek (v. Vivaldi du Seigneur) terug. De top vijf werd vervolledigd door Alexis Deroubaix en Bornthis Way Chapelle (v. Kashmir van Schuttershof). Charlotte Philippe en Cacharel de Amoranda Z (v. Corlensky G) wonnen vorig weekend nog de 2* GP van Lier. In deze proef sprongen ze naar de zevende plaats. Tot slot kon ook Manuel Thiry (Chagall de Toscane) zich nog klasseren. 

Belgische 1* ruiters zetten zegereeks verder op Franse bodem 

In de CSI1* 1.20m rubriek schitterde Aline Sercu met Darranty By MDL (v. Warrant) op de eerste plaats. Karine George en Atomic Bomb volgden op twee. Emeline Jacques en Divini Idylle Gtw De Tinmont (v. Understone Van De Kapel) vulde de Belgische top drie aan. 

Thomas Colmant zette in de CSI1* 1.15m proef de beste Belgische prestatie neer met Athena De Manhove Z (v. Atomic Z). Winst bleef in eigen land met Sara Kadir en Vitamine Du Bail (v. Orion Heutiere*HN) op één. India Ducay en Esperanza De Terlong (v. Classic Bois Margot) namen genoegen met zilver. 

Klik hier voor de volledige uitslag.