Tornado Vd Bisschop is met 100.000 euro dé veilingtopper van de 3e editie van Eye Of The Master.

Tornado Vd Bisschop is met 100.000 euro dé veilingtopper van de 3e editie van Eye Of The Master.

De Eye Of The Master online veiling is met groot succes afgerond op maandagavond. Dé veilingtopper van de dag was Tornado Vd Bisschop, een zoon van United Touch en Comme Il Faut. Deze driejarige hengst verhuisde voor maar liefst 100.000 euro naar zijn nieuwe eigenaars in België.

De combinatie van het enorme vermogen van United Touch samen met het bloed, de voorzichtigheid en de techniek van Comme Il Faut maakt van deze driejarige hengst het ultieme sportpaard. Als we naar de moederlijn kijken vinden we Idocus vd bisschop (1m50 niveau), Lukaku vd Bisschop (1m50 niveau), Moya vd Bisschop (1m60 niveau), en daarnaast ook nog de dekhengst Quasimodo vd Molendreef die eveneens de volle broer is van Action Breaker die op 5* niveau sprong met Sergio Alvarez.

Vervolgens sprong de vosse ruin Megamix N ook sterk in de kijker. Deze vijfjarige zal ook naar België verhuizen en ging over de toonbank voor zo'n 56.000 euro. Megamix N heeft een imposante bouw, veel vermogen, uitstekende instelling en een onberispelijke techniek. Deze kwaliteiten maken van hem hét toptalent van morgen. Zijn vader, Aganix du Seigneur, voegt aan zijn nakomelingen een flinke dosis vermogen, een krachtige aanzet en een uitzonderlijk gebruik van de achterhand toe die we allemaal gecombineerd zien in deze knappe ruin.

Verder in de top 3 zien Quel Rebel van den Dries. Deze zesjarige BWP-ruin is een zoon van Cornet Obolensky en werd verkocht voor zo’n 50.000 euro in België. Zijn moeder is Karmelita van den Dries en sprong zelf op 1m60 niveau. Hij valt op met zijn mooie techniek, vermogen en uitstekende rijdbaarheid. Bovendien was hij een van de absolute favorieten tijdens de selectiedagen.

Naast België vertrokken ook heel wat jonge talenten naar landen zoals Denemarken, Duitsland, Verenigde Staten, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Polen.
Het team verheugt zich alvast op het zien van de resultaten.


Klik hier om de volledige collectie te bekijken.

Bron: Equnews
Foto: Eye Of The Master