Anthony Wellens laat de Brabançonne weerklinken op Spaanse bodem

Anthony Wellens laat de Brabançonne weerklinken op Spaanse bodem

In Valencia wordt er nog steeds druk op internationaal niveau gesprongen en in de verschillende rubrieken slaagden verschillende Belgen erin om naar een klassering te springen. Bij de 5-jarigen ging de overwinning naar Anthony Wellens. In het zadel van Quipi d'O (v. Hos d'O) sprong hij een foutloze ronde in 39,37 seconden. 

Andrew Saether eindigde op de tweede plaats. Hij kon de nul behouden in het zadel van El Star van't Ameldonk Z (v. El Torreo de Muze) en finishte in 39,59 seconden. Klaas Koentges en Qendrick van de Bucxtale (v. Tangelo vd Zuuthoeve) eindigden op de derde plaats. Zij sprongen eveneens een foutloze ronde en finishten in 43,34 seconden. 

Benny Naessens (Lasall B) en Rikke Andersen (Loudon) vervolledigden de top vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Benny Naessens (Vago Chin vt Willebeke Z), Anthony Wellens (Quipou SW) en Jan Vermeiren (Quithras-K van't Kattenheye). 

CSI1* 1m30

In het 1m30 van de CSI1* competitie ging de winst naar Vera Saint Jean. Zij rekende op Doudou Galope (v. Kodiack) om in 62,96 seconden een foutloze ronde te springen. Carmen Edwards en Geodina HS (v. Bodinus) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen evneens een foutloze ronde en klokten af in 63,13 seconden. Estelle Dion Archos du Chene (v. Ogrion des Champs) eindigden op de derde plaats. 

Edward Levy (S&L Motown) en Julio Arias Cueva (Infinity) maakten de top vijf compleet. 

Louise Losfeld eindigde hier net buiten de top vijf op de zesde plaats. Zij reed Fabulous (v. President) foutloos rond in 67,25 seconden. 

6-jarigen 

Bij de 6-jarigen was er eveneens een Franse overwinning. Valery de Menditte reed First Qlass du Mesnil (v. Qlassic Bois Margot) foutloos rond in 29,63 seconden. Steffen Hauter en Caribina (v. Cariba Dam) eindigden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 30,23 seconden. Thomas Ryan vervolledigde de top drie in het zadel van Secret Star (v. Stakkato Gold). Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 30,63 seconden. 

Rodrigo Bass (Jadore DB) en Jan Vermeiren (Polo vd Bisschop) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

CSI3* 1m30

In het 1m39 van de CSI3¨competitie reden Simon Morssinkhof (Catoki's Cornet) en Bart Clarys (Katinka vh Blondveld) naar klasseringen. Ze eindigden respectievelijk op de elfde en de twaalfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten