Anthony Wellens en Thierry Goffinet schitteren in Bornival

Anthony Wellens en Thierry Goffinet schitteren in Bornival

De 1.40m hoofdrubriek bij Haras de Bornival werd rechtstreeks op tijd verreden. Als een van de laatste aan de start dook de Nederlander, Eric Ten Cate als enige foutloos onder de 61 seconden. Ten Cate snelde zo naar de winst met de 9-jarige zoon van Eldorado van de Zeshoek, Ivoor.

Ten Cate verwees zo de winnaar van woensdag, Anthony Wellens naar de tweede plaats. Voor eigen publiek volgde Wellens met de 10-jarige Danger Civil vh Lindenhof Z (Diamant de Semilly). Het duo was net geen seconde sneller dan voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke en L'Esmeralda Van 't Meulenhof (Nabab de Reve).

De Waalse amazone, Virginie Thonon strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Op de rug van HErmes de St Anne Z (Hoegie Van 't Bergske) verwees Thonon, Charlotte Spaas Levallois met Jonas du Petiti Vivier (Nonstop) naar de vijfde plek.

Net buiten deze top vijf plaatsten Jerome Schmidt met Caillou (Cancara) en Vincent Lambrecht met Formica du Houssoit (Doree van de Moskifarm) zich op een respectievelijke achtste en negende plaats.

Thierry Goffinet wint voor eigen publiek

Eerder snelde Thierry Goffinet in de CSI1* rubriek naar de winst. In de 1.30m proef won Goffinet met Centanetti (Centadel). Met slechts enkele tienden van een seconde verschil volgde Lynn Leys met Dermie (Tolan R) op de tweede plek. Armel Chalier vervolledigde de top drie in het zadel van Dolce Blue du Montet (Plot Blue).

Alle resultaten