Niels Bruynseels: "In de nasleep van Tokyo, stond ik niet te popelen om bij de eerste vier te zijn."

Niels Bruynseels: "In de nasleep van Tokyo, stond ik niet te popelen om bij de eerste vier te zijn."

Niels Bruynseels is de vijfde man voor België in aanloop naar de Wereldruiterspelen in Herning. Maar kan de Belg zich vinden in deze selectie? "Ik vind de selectie terecht. De vier eersten zijn terecht eerst gekozen, maar ik moet daar ook niet over oordelen," vertelt Bruynseels in een nieuwe podcast. "Ik moet naar mezelf kijken en dan ben ik eerlijk... ik stond niet te popelen om bij die eerste vier te staan."

"De Olympische Spelen liggen nog wel wat op mijn maag en Deluxe (Deluxe van T&L, red.) is nu terug goed op de baan. Maar ik weet niet of een kampioenschap voor hem nu meteen aan de orde is." vertelt Bruynseels in de podcast twee man en een paardenkop. "De vraag is dan of je als vijfde man moet meereizen, maar mijn atleten hart zegt ja. Deluxe zit in stijgende lijn. Als het moet zullen we er staan, maar de vier eerst geselecteerden zijn gewoon beter op dit moment. Dan hoef je niet te strijden om je paard 'op te branden."

Nasleep van Tokio

"Tijdens een kampioenschap moet je op het scherp van de snee gaan. En Tokyo spookt nog door mijn hoofd. Je moet er alles geven. Ik blijf erbij, Deluxe is in goede vorm en we kunnen er voor gaan, maar het blijft toch in je hoofd spoken."

"Ook even de verhalen van Tokyo ontkrachten, want velen zeggen, hij (Deluxe van T&L, red.) is altijd gevoelig geweest aan het water. En ja er was een watersprong in het parcours. Maar dat was niet de reden. Toegegeven Deluxe is een gevoelige kerel. Maar we zaten in een top-periode. We zaten toen als combinatie in een 'flow'. In de aanloop naar Tokyo was ik echt overtuigd dat we een medaille mee konden nemen." gaat Bruynseels verder. "Die eerste dag was alles goed en gaf hij me een enorm goed gevoel. Je zit dan op die wolk en beseft mijn droom kan echt. Tot dan die tweede dag. In mijn hoofd had ik nog drie combinaties voor me, maar er zou dan in een paddock iets gebeurd zijn. Maar dat was de derde paddock... daardoor duurde alles wat langer en was ik dus te vroeg klaar. Ik moest nadien dus nog even opwarmend springen."

"Ik sprong nog even en Deluxe sprong een ijzer af. Omwille van de live tv was er geen discussie. Ik moest en zou onmiddellijk het ijzer laten vervangen en aantreden." vertelt Bruynseels emotioneel. "Nadat het ijzer opnieuw werd opgeplaatst kreeg ik alsnog drie paarden de kans. Hij voelde goed, maar niet zoals de vorige dagen. Hij was goed, maar niet meer hetzelfde. Toen ik uiteindelijk startte merkte ik al op de nummer één dat het anders was. Hij plakte aan de sprong. Hij nam geen lucht en pakte geen meters ... en plots was het einde verhaal. Ik wist toen, het was over-en-out."

"De weg van oxer naar de uitgang van de piste was zwaar ... toen viel de wereld op mijn hoofd."


bron: 2 Man & 1 paardenkop / Equnews