Andres Vereecke wint de eerste 4*-rubriek van de dag in het Sentower Park

Andres Vereecke wint de eerste 4*-rubriek van de dag in het Sentower Park

In het Sentower Park te Opglabbeek werd de eerste 4*-wedstrijd van deze week intussen verreden. De 4*-ruiters mochten beginnen met een 1m35-rubriek rechtstreeks op tijd. 20 combinaties konden het parcours foutloos afleggen en daarvan was onze landgenoot Andres Vereecke de aller snelste. 

Vereecke zat in het zadel van Basha, een dertienjarige merrie van Larimar. Hij kwam achteraan in de proef aan de start en wist dus wat hem te doen stond. Hij was snel en behendig en liet daarbij geen meter teveel liggen. In een tijd van 61,07 seconden vlogen ze door de finish en die tijd kon niemand meer verbeteren. Zo schreven zij dus de eerste 4*-rubriek van de week op hun naam. 

Matias Larocca zat de winnaars wel nog op de hielen. Met Chades Of Blue (v. Chacco-Blue) was hij net ietsje trager en in 61,88 seconden namen ze de tweede plaats voor hun rekening. Ingrid Gjelsten vervolledigde met Jackson vd Bisschop (v. Flipper D'Elle) de top drie voor Noorwegen. 

De rest van de top vijf was opnieuw voor België. Thierry Goffinet reed Centanetti (v. Centadel) naar de vierde plaats, voor Leonie Peeters en Novastar AP (v. I Am Moerhoeves Star) was er een vijfde plaats. 


Klik hier voor de volledig uitslag.