Andres Vereecke start de dag met ochtendwinst in de 3* 1m40-rubriek van Opglabbeek

Andres Vereecke start de dag met ochtendwinst in de 3* 1m40-rubriek van Opglabbeek

In het Sentower Park te Opglabbeek zit de eerste proef van de dag er intussen op. De 3*-ruiters begonnen de dag met een 1m40 twee fasen special rubriek. In totaal kregen we veertien dubbel foutloze combinaties en die wilden allemaal graag winnen. Maar er kon er maar een de beste zijn en dat was Andres Vereecke! Karel Cox en Melanie Gelin vergezelden Vereecke op het podium en zo kregen we een volledig Belgische top drie. 

Voor deze ochtendrubriek had Andres Vereecke de achtjarige Balouto Van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet) gezadeld. Hij kwam al vrij vroeg in de proef aan de start en liet meteen zien hoe het moest. Hij finishte in een tijd van 27,25 seconden en die tijd kon niemand nog verbeteren. 

Karel Cox deed wel nog een verdienstelijke poging en hij kwam aardig in de buurt. Met de SBS-ruin Gold Diamant du Plan d'Eau (v. Diamant de Semilly) ging hij door de finish in een tijd van 27,90 seconden en dat was goed voor de tweede plaats. Melanie Gelin vervolledigde met Dream Van Generhese (v. Idian Gold Van) de top drie. 

Maximilian Bremicker en Chattanooga 31 (v. Christian 25) namen de vierde plaats voor hun rekening. Ze bleven Billy Raymont en Caprino voor, die vijfde werden. De zesde plaats was opnieuw voor België dankzij Gilles Dunon en Quinta V T Hornesele Z (v. Quidam de Revel). Tot slot kon Jeroen Appelen (Cornetta PS) zich op de valreep nog klasseren na een dubbel foutloze omloop. 


Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: ACP Pantel