Amerikaanse eventingregel ter verbetering van de veiligheid uitgesteld tot 2023

Amerikaanse eventingregel ter verbetering van de veiligheid uitgesteld tot 2023


Een wijziging van de Amerikaanse eventingregel die de minimum geschiktheidsvereisten verhoogt, is uitgesteld tot 2023 terwijl verder onderzoek plaatsvindt. Het voorstel, dat werd ontwikkeld door het subcomité voor cross-countryveiligheid van de United States Eventing Association na een analyse van ongevallen in de Amerikaanse eventing, werd voor het eerst uiteengezet tijdens de jaarlijkse bijeenkomst en conventie van de USEA in 2019. Het riep op tot een verhoging van de minimum eligibility requirements (MER's) en ruiter categorisatie, in de US Equestrian's (USEF) regels van eventing.

"We hebben gekeken naar uitslagen van zeer succesvolle ruiters op het hoogste niveau - ruiters van Olympisch kaliber - en we ontdekten dat in de meeste gevallen (bijna allemaal) twee tot drie keer meer deden dan onze minimumeisen om een paard hogerop te kunnen laten komen," zei de heer Holling.

"Toen we daar naar keken, zeiden we: 'misschien hebben we niet goed wat we eisen voor de basis van de sport'. We hadden een sterk gevoel, en de gegevens bevestigden dat, dat we de vaardigheid van de ruiters en de rijkunst en de relatie tussen de paarden en de ruiters kunnen verhogen door de minimum toelatingsvoorwaarden te verhogen. Kort gezegd, mensen zullen meer moeten doen op een bepaald niveau voordat ze hogerop kunnen komen."

Al deze maatregelen moeten er vooral voor zorgen dat de sport veiliger wordt en er minder (dodelijke) ongevallen gebeuren. De regels worden momenteel herbeken waardoor de definitieve ingang ervan tot 2023 uitgesteld werd.


Bron: Horse & Hound