Alexander Housen pakt twee keer goud in Youngster Tour Finales

Wat een dag al voor Alexander Housen! Op Nederlandse bodem in Kronenberg wist hij zich vandaag tweemaal tot winnaar te kronen in de rubrieken voor de jonge paarden. Ook in de 1.40m/ 1.45m reed Housen het klassement binnen.

In de CSIYH1* rubriek stond er voor de vijf- en zesjarige paarden een parcours gebouwd over de hoogte van 1.20m / 1.30m. Alexander Housen was daar iedereen te snel af en reed met Fides de Mas Garnier (v. Con Air) naar de overwinning in 27,21 seconden. Tim Prouvé volgt vlak erna met een tijd van 27,74 seconden. Hij kon rekenen op Papillon HR (v. Kannan) om het zilver te bemachtigen. Mikolakj Kownacki reed met Caskano in 28,01 seconden naar de derde plaats.

Birgit Gärtner-Döller (Dharkane Z) werd vierde. Patrick Lemmen (Pillar G) nam genoegen met de vijfde plaats.

Andere Belgische klasseringen waren er voor Roy van Beek (Fortune R Z) en opnieuw Alexander Housen (Kaspar R).

Klik hier voor de resultaten.

In de finale voor de zevenjarige paarden vond de ontknoping plaats over een hoogte van 1.40m Ook daar wist Alexander Housen de ereronde te leiden. Met O'Neal Van 'T Looverijck (v. Canabis Z) reed hij in een razendsnelle 26,02 seconden naar de eerste plaats. De tweede beste tijd werd gereden door Laura Monier en Attaque (v. Armitage 2) die 28,36 seconden nodig hadden om een foutloze tweede fase te rijden. Emma Bocken en Kadessa Z noteerden een tijd van 29,96 seconden en werden derde.

Charles Berron (Add Picobello Z) werd vierde. De Italiaan Michael Cristofoletti (Nutcraker) mocht de vijfde plaats mee naar huis nemen.

In het CSI2* 1.40m/ 1.45m wist Alexander Housen zich als negende te klasseren. Alexander Kumps (Grafitti P) en Thomas de Wit (Narnia) zorgden voor andere Belgische klasseringen. Winst was er hier voor Alexis Stais en Lucato Mad JO (v. Ludwigs AS).

De 1.15m proef werd ook bemand door de Belgen. Marie van Cauwenberghe reed met F.D. 104 A Ter Linden (v. Forever d'Arco Ter Linden) naar de overwinning in 25,03 seconden. Nina Wittorski volgde op twee met Sauterelle du Pech (v. Hangar PL) in 26,11 seconden. Sam Malfait (Neptune Z) zorgde voor nog een andere Belgische klassering.