Achter de schermen bij Niels Bruynseels: "Mijn goedkoopste paard heb ik van Guery gekregen"

Achter de schermen bij Niels Bruynseels: "Mijn goedkoopste paard heb ik van Guery gekregen"

Niels Bruynseels zit net als alle andere topruiters al enkele weken thuis omwille van het rhinovirus. Bruynseels heeft dit seizoen echter al een erg mooie overwinning op zijn naam staan: de Grand Prix van Doha. "Ik heb nu enkele weken gehad om van die overwinning te genieten" lacht hij. 

"Het is altijd speciaal om een Grand Prix van de LGCT te winnen aangezien je weet dat hier echt het 'groot geschut' wordt bovengehaald. De beste ruiters ter wereld en hun beste paarden komen hier aan de start in de hoop de Grand Prix op hun naam te schrijven. Als dat je dan ook lukt, geeft dat natuurlijk een onbeschrijfelijk goed gevoel", gaat Bruynseels van start. "Ik had natuurlijk een risico genomen door Delux die week enkel in de GP kwalificatie en de Grand Prix te starten. Ik ben zeker vijf keer aan de show office gaan vragen of dat wel toegelaten was", lacht hij. "De week ervoor had hij drie rondes gesprongen dus ik vond het niet nodig om hem te blijven springen. Ik wilde vooral dat hij er tijdens de Grand Prix stond. Het was misschien een risico maar het heeft goed uitgedraaid", vertelt hij. 

"Waar ik naar op zoek ga in een goed paard? Er zijn geen specifieke eigenschappen die ik zoek. Elke goed paard heeft iets 'speciaal', ik zoek eigenlijk gewoon naar die 'sparkle'. Delux bijvoorbeeld was als jong paard niet het makkelijkste paard. Hij wilde echt niet met mij samenwerken en gebruikte zijn kracht om zich tegen mij te verzetten. En ik kan je vertellen, Delux is een sterk paard (lacht). Ik voelde echter ook dat hij een erg speciaal paard was, die heel wat kwaliteiten had om het te maken op het hoogste niveau. We hebben hem dus alle kansen gegeven om een echte superster te worden. Zijn eigenaars hebben hem ook die kans gegeven. Dat is erg belangrijk. Ze houden echt van de sport en weten ook dat je niet altijd kan winnen. Goede eigenaars die achter je staan zijn zo belangrijk. Ik ben dan ook erg trots dat ik een team van verschillende eigenaars heb die mij alle vertrouwen geven om met hun paarden te werken". 

"Mijn overwinning in Doha is wat mij betreft ook een teamprestatie. Ik zit misschien in het zadel maar zonder mijn team was het niet mogelijk geweest. Onze paarden worden 7/7, 24/24 verzorgd en dat is natuurlijk niet enkel mijn prestatie. Zowel de thuisgroom, de homerider, de showgroom, ... Wat mij betreft is iedereen in het team even belangrijk", gaat hij verder. "Of ik denk dat ik de top drie van de GCT kan halen? Zeker en vast! Ik beschik momenteel over vier Grand Prix paarden dus daaraan zal het alvast niet liggen". 

"Het goedkoopste paard in mijn stallen? Dat zal een pony zijn die ik van Jérôme Guery heb gekregen", lacht Bruynseels. "Ik heb hem gekregen voor mijn kinderen maar nu slijt hij eigenlijk zijn oude dag tussen de sportpaarden en daar lijkt hij heel hard van te genieten".

Bekijk de volledige video hieronder



Bron: GCT