LGCT: Gregory Wathelet toont sterk stukje talent in CSI5* 1.50m van Doha

LGCT: Gregory Wathelet toont sterk stukje talent in CSI5* 1.50m van Doha

Op de Longines Global Champions Tour van Doha in Qatar werd zonet de eerste grote rubriek van de dag gereden. In deze CSI5* 1.50m proef die eveneens meetelde voor Longines Ranking, was het onze Olympische landgenoot Gregory Wathelet die naar een top tien klassering sprong. Met dertien van de 35 combinaties die foutloos bleven, kwam het erop aan om de snelste tijd neer te zetten in deze speed class. 


Henrik von Eckermann kon rekenen op zijn snelheidsduivel Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) om de winnende tijd van 58,93 seconden neer te zetten. Hiermee weerhield hij Kevin Staut, die geruime tijd bovenaan stond, alsnog van de eerste plaats. Staut reed in het zadel van de vijftienjarige Tolede de Mescam Harcour (v. Mylord Carthago HN) naar het zilver in 59,24 seconden. Hans-Dieter Dreher en Vestmalle des Cotis (v. Baloubet du Rouet) verzekerden het brons met een tijd van 59,96 seconden. 

Simon Delestre (Tinka's Hero Z) nam genoegen met een vierde plaats. De top vijf werd aangevuld door Oliver Robert (Vangog du Mas Garnier) die vijfde eindigde. 

Tenslotte kon ook Jérôme Guery (Napoli vh Nederassenthof) het hout in de lepels laten liggen en zich hiermee nog als twaalfde te klasseren. 

Klik hier voor de resultaten.