Terugblik op 2020: Dekhengsten van het afgelopen jaar die zich lieten horen...

Terugblik op 2020: Dekhengsten van het afgelopen jaar die zich lieten horen...

2020 was net enkel voor de sport een apart jaar, ook de fokkerij verliep niet helemaal zoals normaal. Corona had echter vooral een positief effect op de fokkerij: verschillende hengsten die normaal competities springen en daardoor minder fokken, waren nu wel beschikbaar. We zetten voor jullie de beste dekhengsten van 2020 op een rijtje.

Casallo Z (v. Casall) 

Statig, goed gebouwd en krachtig zo wordt de 16-jarige hengst, Casallo Z (Casall) omschreven. Deze hengst kan terugblikken op een eigen geslaagde carrière en drukt meer en meer zijn stempel op de fokkerij. De Casall-zoon werd geboren op stal bij Maurice Hermans. Als snel werd duidelijk dat de kwaliteiten quasi oneindig waren. Bij Tal Milstein Stables ontplooide hij zich en sprong - met resultaat - tot op het hoogste niveau onder het zadel van oa. Piergiorgio Bucci.


George Z (v. Kannan)

George Z is een rechtstreekse zoon van het fenomeen Usha van ’t Roosakker. Deze fokkerijsensatie verdiende eerst haar strepen in de sport. Toen echter haar eerste nakomelingen zich toonden etaleerde Usha haar uitzonderlijke verervingskwaliteiten. Haar zonen en dochters beschikken over dezelfde verervingskracht, die hen tot ’s werelds meest gewilde paarden maakt!


Kafka vd Heffinck (v. Calvaro)

De 10 jarige BWP gekeurde Elite hengst van Calvaro x Diamant de Semilly heeft zichzelf al meerdere jaren in de kijker gesprongen. Elke wedstrijd in iedere jaargang haalde hij het beste uit zichzelf met verschillende ruiters. Dit bewijst Kafka zijn uitzonderlijke goede mentaliteit wat vandaag heel erg belangrijk is!! 


Piece of Cake M (v. Diamant de Semilly)

Deze vijfjarige hengst met zeer interessante pedigree heeft alle kwaliteiten om het te maken in de sport! Zijn perfecte techniek op de sprong, vermogen en voorzichtigheid laat hij keer op keer zien.Hij heeft een uitstekende instelling en balans waardoor hij een plezier is om te rijden. Een vader als wereldkampioen en een moeder van topvererver Diamant de Semilly samen, geeft veel hoop voor de toekomst!


Corydon van T&L (v. Cornado I)

Deze spraakmakende 9-jarige hengst is Zangersheide gekeurd & stamt af van Cornado I x Chacco-Blue x Lancer III.Zijn nakomelingen spreken voor zich en worden zeer veelbelovend genoemd! Zijn eerste goedgekeurde zoon was Quatre Mai-L (Corydon x Toulon), die in 2019 bovendien uitgeroepen werd tot Kampioen van de BWP hengstenkeuring.Corydon was reservesieger van de Oldenburg keuring in 2013.


Plato de Muze  (v. Plot Blue)

Plato verbaasde tijdens Jumping Mechelen in 2019 en zette zo 2020 in als revelatie van het jaar. De hengst won de CSI2* Grote Prijs. De hengst komt uit een toplijn met Gregory Wathelet's voormalige Iphigeneia de Muze (Erco van't Roosakker) als moeder.


Farfan M (v. Cantos) 

Uit zijn eerste jaargang leverde de Cantos-zoon de reservekampioen van de KWPN-Hengstenkeuring 2017, Jargon (mv. Calvin Z) . In 2016 werd Latinamunde (v. Farfan) kampioen van de springveulens op CK Zuid-Holland en uitgenodigd voor de nationale veulenkeuring. Farfan is een zeer luxe, atletische hengst met uitstekende basisgangen (stap 8, draf 7,5 en galop 8) en een goede manier van springen. Zijn supersnelle reflexen en rijdbaarheid/instelling werden in het KWPN-verrichtingsonderzoek met een 8,5 en 8 beloond.