Danny Van Es ijzersterk op kerstconcours Azelhof

Danny Van Es ijzersterk op kerstconcours Azelhof

Op tweede kerst kwamen de professionele combinaties aan de start tijdens de Silver wedstrijd in het Azelhof in Lier. In de 1.30m hoofdrubriek snelde Danny Van Es met Hamilton (Contact vd Heffinck) naar de eindzege. De Vlaams-Brabantse springruiter bleef ruim twee seconden voor op Gilles Nuytens met de Candillo Z-nazaat, Copiapo Z. Jonge springruiter, Seppe Wouters werkte het podium af met Porthos Maestro (Picasso).

In de 1.30m proef volgde Vic De Plecker op de vierde plek in het zadel van Wetric van Beek. Marlies Van Raemdonck vervolledigde de top vijf met onder het zadel Lotus van de Kristinahoeve (Copperfield von der Held).

Ook in de 1.20m rubriek snelde Danny van Es naar de eindzege met Hamilton. Hij verzekerde een onderonsje met de Oost-Vlaamse Niki Geenens. Geenens volgde op de tweede plek met Helios van de Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). Van Es volgde op de derde plek met Zico V voor Geenens met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon).

In de 1.10m rubriek bleef Laurent Nuyens Van Es voor. Nuyens won met Eir van de Tombeele voor Van Es met Zico V en In Time.