Koen Vereecke, Luiz De Azevedo, Hendrik Denutte en Virginie Thonon schitteren op podium in Oliva

Koen Vereecke, Luiz De Azevedo, Hendrik Denutte en Virginie Thonon schitteren op podium in Oliva

Diverse Belgen konden podiumplaatsen behalen in de middagproeven van de Meditteranean Equestrian Tour van Oliva. 

QUICK RESULT Silver Tour GP 1,40m

1. Francesco Turturiello - Mona Lisa van Dorperheide
2. Koen Vereecke - Call Me de Muze Z
3. Megane Moissonnier - Die Hard of Roses Z


De Italiaan Turturiello en Mona Lisa van Dorperheide (Zilverstar T) gingen met de overwinning aan de haal tijdens de barrage. Die legden ze af in 38,79 seconden, zo'n seconde sneller dan Vereecke. Die finishte als tweede met de Clarissimo Z-dochter Call Me de Muze Z, een achtjarig fokproduct van Joris De Brabander. Megane Moissonnier en Die Hard of Roses Z (Diamant de Semilly) grepen de derde plaats voor Frankrijk. 

De Slovaak Pato Muente en Disco Z werden vierde, Barbara Suter stuurde Fanatique (Bustique) naar de vijfde plaats. Jérôme Guery en Great Britain V (Nabab de Reve) grepen de zevende plaats, Camille Demolie volgde als achtste met Kalinka van 't Heike. Patricia Guery werd tiende. 

Bronze 1,40m

Terwijl Miguel Blancpain met Quastying des Proyes (Gadget du Banney) won voor de Fransen, volgde Luiz Felipe Neto de Azevedo op de tweede plaats met Signora (Stolzenberg). Hendrik Denutte pakte ook de derde plaats voor ons land met CDL Crystal de Virton (Tresor de Virton). Susana Epaillard en Linda Naeve maakten de top vijf af. 

Gold 1,35m

Nederlander Ruben Romp wist met Pirate Andalou (Nabab de Reve) de overwinning weg te kapen in 31,33 seconden. Nina Mallevaey volgde met Astuce des Barrieres (Landor S) op plaats 2. Daarna was Virginie dubbel aan zet. Met Capucine de Maugre (Ensor vd Heffinck) werd ze derde, in het zadel van Tristan Horta Z (Tarzan de la Pomme) greep ze ook de vierde plaats. Anthony Philippaerts en Nancy 376 (Now Or Never M) grepen de vijfde positie. Leonie Peeters werd zevende. 

Klik hier voor alle resultaten.