Jérôme Guery verplettert concurrentie in Finale 7jarigen van Oliva

Jérôme Guery verplettert concurrentie in Finale 7jarigen van Oliva

Nadat de strijd voor vijf- en zesjarige paarden al geleverd was in de finale voor jonge paarden van Oliva, was het als laatste aan de zevenjarige paarden. In deze rubriek zagen we Jérôme Guery tweemaal aan de start komen, met succes. De Waal liet geen ruimte voor de concurrentie en zette zich genadeloos op de twee hoogste ereplaatsen. 

In de finale voor zevenjarige paarden traden negentien combinaties aan, waarvan zeven van hen mochten terugkomen voor de aparte barrage. Met hindernissen op 1.40m hoogte stuurde Jérôme Guery de hengst Quito de Mariposa (v. Comme Il Faut) in 31,80 seconden foutloos rond en nam daarbij de voorlopige eerste plaats in. De zevenjarige hengst werd vorig jaar als zesjarige nog Kampioen van België, toen nog onder het zadel van Virginie Thonon. Maar Guery had nog een tweede ijzer in het vuur voor de barrage met Diamond Touch (v. Diamant de Semilly). Ook de merrie was op geen fout te betrappen onder Guery en stopte de klok op 32,65. Met die tijd wist hij zichzelf niet te verbeteren maar nam dus zowel plaats één als twee voor zijn rekening! 

Op drie kwam de Nederlander Remco Been in het zadel van Lotti T (v. Comme Il Faut). Zij finishten zonder fouten in 33,71 seconden, wat ruim drie seconden sneller was dan Duarte Seabra met Malito (v. Malito de Reves) die vierde werd. Richard Howley vervolledigde de top vijf met L. Woodstock (v. E-Ginton Z).

Opvallend: drie van de vijf paarden waren hengsten. 

Bekijk de volledige uitslag hier




Foto©: 1Clicphoto - MET Oliva