Jérôme Guery klasseert in top vijf van 5* 1.50m speedproef in Basel

Jérôme Guery klasseert in top vijf van 5* 1.50m speedproef in Basel

Na een mooie portie dressuur werd in Basel deze namiddag weer de springsport op het hoogste niveau aangevat. Ruim veertig deelnemers kwamen er aan de start van de 5* speedproef over 1.50m hoogte, waar de Duitser Philipp Schulze Topphoff in het zadel van de tienjarige merrie Carla (Comme Il Faut) het winnende resultaat voorzag. Een verschil van een ruime seconde met de winnaar leverde Jérôme Guery en Cristel (Diamant de Semilly) de vierde plek op en zo ook het beste Belgische resultaat op.

Met een proef die aankomt op snelheid en behendigheid, was het aan de ruiters en hun paarden om alles in te strijd te gooien. De Duitser Philipp Schulze Topphoff slaagde hier het best in door de vosmerrie Carla in een foutloze 56.43 seconden als snelste rond te sturen. Fransman Julien Epaillard wist nog eens een ruime twee seconden van deze tijd af te krijgen, maar zag door één jammere springfout in het zadel van Callac de Cyrmanol (Quintago I) de winst aan zijn neus voorbij gaan. Het brons naar Luxemburg met Victor Bettendorf en de dertienjarige merrie Astuce de la Roque (Kannan), die slechts acht honderdsten na Epaillard's finale tijd eindigden.

Voor ons Belgenland zette ook Jérôme Guery een ijzersterke rit neer op de rug van de dertienjarige Holstein merrie Cristel. In een tijd van 57.77 seconden kaapten zij de vierde plek weg, ruim een halve seconde voor de Brit Jack Whitaker en de schimmelhengst Equine America Valmy de la Lande (Mylord Carthago).

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Tomas Holcbecher