Virginie Thonon laat Brabançonne klinken na winst in Gold Finale Oliva

Virginie Thonon laat Brabançonne klinken na winst in Gold Finale Oliva

Alweer een wedstrijddag in het Spaanse Oliva succesvol afgesloten door de Belgen! De Gold finale over 1.45m hoogte zorgde voor de apotheose van de dag, dewelke glansrijk gewonnen werd door een haast niet te stoppen Virginie Thonon.

Een internationaal sterk gediversifieerde top vijf werd aangevoerd door Thonon in het zadel van de negenjarige KWPN ruin Just The Way (Zirocco Blue VDL). Als snelste van slechts vijf dubbel foutlozen zette de amazone de klok stil in een onklopbare 46.91 seconden, bijna een seconde voor de rest van het deelnemersveld. De Ier Adam Carey nam het zilver voor zijn rekening met de KWPN ruin Calou (Roven), voor de Turk Omer Karaevli en de twaalfjarige BWP ruin Livingstone van het Peggershof (Ogano Sitte).

De nog maar pas gevormde combinatie Harry Charles en Oldenburger hengst Balou du Reventon (Cornet Obolensky) sprongen voor Groot-Brittannië naar de vierde plek. De laatste dubbel foutloze tijd werd neerzet door de Spanjaard Fernando Fourcade Lopez en de tienjarige schimmelruin Colani R (Colestus).

Vind de volledige uitslag hier.