Jerome Guery en Grupo Prom Diego vijfde in de Grand Prix 1.50m van Oliva

Jerome Guery en Grupo Prom Diego vijfde in de Grand Prix 1.50m van Oliva

De laatste competitiedag van de week loopt stilaan op z'n eind in Oliva. Er werd zonet uitgekeken naar het sportieve hoogtepunt van de week: de 1.50m Grand Prix. Naast de overwinning en een mooie prijzenpot vielen in de proef ook Longines Rankingpunten te rapen.  

Een mooi aantal van 13 combinaties schopte het tot in de barrage, die niet al te simpel bleek te zijn. Slechts vier van hen zette een foutloze ronde neer en maakte dus kans op de winst. 

Met drie foutloze Franse combinaties leek het erop dat het volledige podium door de Franse driekleur bezet ging worden, maar daar dacht Harry Charles anders over. De jong Brit bleef foutloos met Aralyn Blue en had daar slechts 39,81 seconden voor nodig. Hij moest daarmee Julien Epaillard voor zich dulden, die met Billabong du Roumois en een tijd van 38,37 seconden de ereronde mocht leiden. Het brons was voor Mathilde Couturier en Carlotta de Labarde

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Michel Robert met Bingo Del Tondou en Jerome Guery met Grupo Prom Diego

Tenslotte sprongen Bart Clarys en Joie de Toulon naar de achtste plaats, Ludo Philippaerts en Mr. Idol S naar de negende plaats en Benny Naessens met Mistral van de Vogelzang naar de tiende plaats.

Ook in de Bronze Tour Final was onze Belgische driekleur vertegenwoordigd. Kelly Vandousselaere sprong er met Jumping Star SL naar de vierde plaats. 

De Britse Noora Von Bülow schreef de rubriek op haar neem met Lucky Lisa. Ella Clancy en Shooting Star werden tweede, Sofia Westborg en F Termie R12 derde.  

Klik hier voor alle resultaten.