Ugo Berrittella voert volledig Belgisch podium aan in Lier

Ugo Berrittella voert volledig Belgisch podium aan in Lier

In het Azelhof in Lier werden zonet de laatste proeven afgewerkt, voor de CSI2*- en CSI1*-ruiters zich opmaken voor de Grand Prix. Eén van die proeven was het 1.35m, gereden over twee fazen. Ugo Berrittella wist hierin de winst in eigen land te houden. 

Dat deed onze landgenoot met Capuera. De Conrad-dochter liet in de tweede faze alle balken in de lepels en kruiste de finishlijn op 23,91 seconden. Jens Vandenberk en Cythia Z volgden op iets minder dan een seconde en eindigden zo tweede. Pieter Van den Bergh maakte met Godlike van de Kapel het Belgisch feestje compleet en werd derde. 

De Belgen leken goed op weg te zijn om de volledige top vijf in te palmen, maar dat was buiten Bautista Rodriguez Debray gerekend, die met Coppola de Hus vierde eindigde. Thibeau Spits en Ghost Z maakten de top vijf compleet. 

Tenslotte waren Steven Vermeir en Jazz van't Kamerveld goed voor een zesde plaats. Joy Demuynck en Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof sprongen naar de achtste plaats. 

In de 1.10m proef was het Sara Lelievre die met Tasty Lady DT Z het Belgisch volkslied liet weerklinken. Op het podium werd ze vergezeld door Isabell Muller-Haid (Lord Grannus 4) en Lara Klinkert (Bonjour Balou). 

In het 1.20m was de winst voor Oranje met Sammy-Jo Smit en Wega Damgaard op één. Laura Blommaert en Nikita Eindeken Z eindigden tweede, voor Anke de Breucker en Noesje van d'Abelendreef.

Klik hier voor alle resultaten.