Van Vreckom, Hendrickx en Guery zorgen voor Belgische klasseringen Sunshine Tour

Van Vreckom, Hendrickx en Guery zorgen voor Belgische klasseringen Sunshine Tour

In Vejer de la Frontera is de Sunshine Tour van start gegaan. Deze ochtend werd er alvast een 1m45 rubriek van de Big Tour gesprongen. De winst was voor Richard Vogel. Hij reed Never Walk Alone (v. Numero Uno) foutloos rond in 23,10 seconden. 

Victoria Gulliksen en Ballenteskin Watch This (v. Harlequin du Carel) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden in de tweede fase en stopten de chrono na 24,40 seconden. Matthew Sampson en Cristo Beech (v. It's The Bussiness) vervolledigden het podium. Deze Britse combinatie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 24,44 seconden. 

Kim Emmen (Artist vh Marienshof Z) en Axel van Colen (Veyron) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Jérôme Guery zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Grupo Prom Milton (v. Mylord Carthago) foutloos rond in 29,19 seconden. Dat leverde hem de achtste plaats op. Dominique Hendrickx kon zich ook twee keer klasseren. Hij reed Vintadge de la Roque (v. Kannan) naar de tiende plaats, voor Kannabis van de Bucxtale (v. Contact vd Heffinck) was er een twaalfde plaats.

7-jarigen

Bij de 7-jarige paarden reed Kim Emmen naar de overwinning. Ze reed Astrid's Lad (v. Luidam Elite) foutloos rond in 64,96 seconden. David Will en Junior Kannan (v. Kannan) volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en stopten de chrono na 65,14 seconden. Emma Stoker vervolledigde de top drie in het zadel van Orphea HQ (v. Emerald van't Ruytershof). Deze combinatie sprong een nulronde in 69,21 seconden. 

Clio Boni (Japonica's Di Ca'San Giorgio) en Jérôme Guery (Tender Dream Hero Z) vervolledigden de top vijf.

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden ging de overwinning naar de Spanjaard Javier Gonzalez Fraga. Hij rekende op Cholita JGF om in 35,97 seconden een foutloze ronde te springen; Hij was zo de snelste in deze rubriek waarin er in twee fases gesprongen werd. Rikke Haastrup sprong naar het zilver. Zij reed Early F (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos rond in 36,62 seconden. 

Zowel de derde als de vierde plaats gingen naar Evelyne van Vreckom. Voor de vierde plaats haalde ze Lenisha Gold V.v. (v. Ligie's Goldstar V.v.) van stal, voor de vierde plaats zadelde ze Lola VHS (v. Glenfiddich VDL). De top vijf werd vervolledigd door Gladdag Hesa en Jose Antonio Garcia Diana. 

Klik hier voor alle resultaten