Berlin Eagles schitteren in GCL op Miami Beach, Zoe Conter's team Rome Gladiators derde

Berlin Eagles schitteren in GCL op Miami Beach, Zoe Conter's team Rome Gladiators derde

Op het zonnige Miami Beach werd zonet de tweede ronde van de Global Champions League afgewerkt. Het was een thriller van formaat in deze afsluitende GCL competitie van Miami met veranderingen in het klassement tot op het laatste nippertje. Uiteindelijk waren het de Berlin Eagles, bestaande uit Ludger Beerbaum en Christian Kukuk die als enige team over de twee rondes het hout in de lepels lieten liggen zonder tijdsfouten. 

Berlin Eagles teamgenoten Ludger Beerbaum met Mila (v. Monte Bellini) en Christian Kukuk met Mumbai (v. Diamant de Semilly), verzekerden een teamtotaal van nul punten met een totale tijdscore van 154,63 seconden wat hen op de eerste bracht in deze tweede GCL competitie in Miami. Madrid In Motion bestaande uit Maikel van der Vleuten met zijn trouwe Beauville Z (v. Bustique) en Eduardo Alvarez Aznar met Bentley de Sury (v. Sunday de Riverland) spurtten met een teamtotaal van vier strafpunten naar de tweede plek. Een springfout voor Aznar in de tweede ronde weerhield hen van een eerste plaats. Maikel van der Vleuten wist alle balken in de lepels te laten. De Rome Gladiators plaatsten zich op de derde plek. Teamgenoten Nina Mallevaey met Chacco Kid (v. Chacco-Blue) en Zoe Conter met Dawa de Greenbay Z (v. Diarado) noteerden een teamtotaal van acht strafpunten een totale tijd van 147,38 seconden. Zoe Conter zag een springfout in de driesprong en dat weerhield de Rome Gladiators van een zilveren medaille.  

De Shangai Swans met Christian Ahlmann en Solid Gold Z (v. Stakkato Gold) en Katrin Eckermann en Cala Mandia (v. Capistrano 2) eindigden nipt op de vierde plaats. Vervolgens brachten Spencer Smith met Theodore Manciais (v. Kashmir van Schuttershof) en Denis Lynch met Brooklyn Heights (v. Nabab de Reve) hun New York Empire team naar een vijfde plaats. 

De Cannes Stars werden gediskwalificeerd in deze tweede ronde nadat er bloed zou opgemerkt zijn aan de omgeving van de sporen van Caprice, het paard van Jens Baackmann. 

Individuele rankings

In de individuele rankings was het Zoe Conter met Dawa de Greenbay Z (v. Diarado) die de Belgische eer hoog wist te houden met een twaalfde plek. Ook Abdel Saïd met Arpege du Ru (v. Apache d'Adriers) stelde niet teleur en verzekerde een veertiende plek in het individuele klassement. 

Nina Mallevaey en de zestienjarige Chacco Kid (v. Chacco-Blue) eindigden helemaal bovenaan. Ze werden opgevolgd door Katrin Eckermann met de merrie Cala Mandia (v. Cpaistrano 2). Jordan Coyle vulde met de elfjarige SWB-hengst Ariso (v. Casall) de top drie aan. 

Maikel van der Vleuten kon rekenen op zijn trouwe Beauville Z (v. Bustique) om vierde te eindigen. Christian Kukuk en Mumbai (v. Diamant de Semilly) werden vijfde. 


Klik hier voor de volledige resultaten van de teams. 

Klik hier voor de volledige resultaten van de individuele rankings.