Schitterende Podiumplaats voor Gilles Thomas in Grote Prijs Miami

Schitterende Podiumplaats voor Gilles Thomas in Grote Prijs Miami

Het werd een bijna sprookjes einde tijdens de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Miami. Een mooi gekleurde hemel op de achtergrond en zes combinaties aan de start in de herkansing van deze 1.60m Grote Prijs. Uiteindelijk snelde Katrin Eckermann met Cala Mandia (Capistrano 2) naar de 100.000 euro gedoteerde eindzege.

"Ze is nog maar negen jaar en dit was haar eerste CSI5* Grote Prijs, maar ze heeft de test met glans doorstaan," liet Eckermann na afloop weten. "De start van het seizoen kan al niet meer stuk ... echt super blij met het resultaat..."

Op ruim één seconde en eveneens foutloos volgde Shane Sweetnam met de 13-jarige Alejandro ( Acorado's Ass) op de tweede plaats voor jong talent, Gilles Thomas. De jonge Belgische ruiter had het publiek met zich mee terwijl het uit zijn dak ging als hij aan de start kwam. Samen met Luna van het Dennehof volgde Thomas foutloos op de derde plaats in het eindklassement. De Belg ziet zo 45.000 euro extra op de rekening komen.

Tobias Meyer volgde met Greatest Boy-H (Carrera VDL) voor Darragh Kenny met de 13-jarige SF-hengst, Volnay du Boisdeville (Winningmood). Met één springfout strandde Maikel van der Vleuten op de rug van Beauville Z (Bustique) als beste Nederlander op de achtste plek.

Uitslag