België naar brons in langverwachte en razend spannende Nations Cup van Knokke

België naar brons in langverwachte en razend spannende Nations Cup van Knokke

Een spanning om U tegen te zeggen in de tweede ronde van de Henders & Hazel Nations Cup in het idyllische Knokke. De drie sterkhouders in de eerste ronde trokken deze lijn perfect door naar ronde twee. Ook Nederland kwam sterk terug en sprong zich uiteindelijk samen met de drie eerstgenoemde teams naar een allesbeslissende jump-off. Jos Verlooy kwam hier met Igor aan de start, en met één jammere springfout op de Audi stijlsprong grepen ze zo met het team van Peter Weinberg naar de bronzen medaille.

Zowel Frankrijk, Zweden als België behaalden vier strafpunten met hun eerste ruiters, en bleven daarna tot hun laatste starters volmaakt nul. Alles kwam dus aan op de prestaties van Kevin Staut, Peder Fredrickson en Pieter Devos ... 

Deze laatste ruiters aan start konden het beslissende resultaat neerzetten, maar tikten elk één of meerdere balken uit de lepels. Drie exact gelijke teamresultaten in de tweede ronde loodste de top drie, en een sterk teruggekomen Nederland, dus rechtstreeks naar een beslissende jump-off. 

In de tweede ronde sprong Olivier Pilippaerts net als in ronde één vier strafpunten bij elkaar met Le Blue Diamond V'T Ruytershof. Jos Verlooy en Niels Bruynseels klaarden opnieuw het parcours foutloos en met volmaakte souplesse. Pieter Devos hield na een spijtige fout op het water en twee balken uit de lepels na de Rolex sprong de eer aan zichzelf, en zorgde nogmaals voor het schrapresultaat.

Aan de start van de jump-off stond voor België Jos Verlooy met de knappe BWP ruin Igor. Een razendsnelle tijd maar een jammerlijke fout op de Audi stijlsprong hielden België van de winst. Met een tijd van 34.68 seconden en vier strafpunten mocht onze Belgische driekleur stralen op een derde plaats.

Uitslag