Franse bondscoach Henk Nooren: "We hebben een schitterend team ..."

Franse bondscoach Henk Nooren: "We hebben een schitterend team ..."

De vraag die op ieders lippen brandt na een zege in een Nations Cup zoals vandaag is natuurlijk "Heeft een solide plan jullie tot dit resultaat gebracht?". Chef d'Equipe van het Franse team, Henk Nooren, was hier zeer duidelijk in. Na de bekendmaking van de startvolgorde heeft Nooren de keuze vooral bij zijn team gelegd. 

Nooren was uiteraard vol lof over zijn team. Hij starte het gesprek door meteen aan te geven dat Frankrijk een fantastisch team heeft met zeer ervaren ruiters. Hoewel de ruiters ervaren zijn, kan dit niet meteen gezegd worden van alle combinaties. "Er zijn veel nieuwe paard-ruiter combinaties, dus het is zeker nog zoeken wie er uiteindelijk Frankrijk zal mogen gaan vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap in Herning," zei hij. Kevin Staut en Simon Delestre waren er reeds verschillende Nations Cups bij, dus over hen bestaat allicht weinig twijfel.

Simon Delestre zette nochtans geen al te best resultaat neer in de eerste ronde. Hij zorgde hier dan op de rug van Tinka's Hero Z (Tinka's Boy) met 16 strafpunten voor het schrapresultaat. Wanneer hier bij hem naar gevraagd werd, zei hij zelf ook dat de hengst in de tweede ronde een compleet ander paard leek te zijn. Zo zie je maar hoe onvoorspelbaar de paardensport kan zijn.

Deze onvoorspelbaarheid lijkt ook de draad in Henk Nooren's aanpak. Toen gisteren avond de startvolgorde van de teams bekend werd gemaakt, heeft hij de beslissing bij de ruiters gelegd en hen zelf onderling laten uitmaken in welke volgorde ze wilden aantreden. Ook voor de vertegenwoordiging in de jump-off kwam het team tot een gemeenschappelijk besluit. Wanneer aan Julien Epaillard, ook wel dé snelste ruiter ter wereld genoemd, werd gevraagd hoe hij deze barrage gepland had, antwoordde hij zonder aarzelen "Ik heb het laten afhangen van het moment". "Nederland sprong 8 strafpunten bij elkaar dus was het voor mij zaak om het beter te doen."

"Zonder H&H partnerschap had Nations Cup niet gelukt" - Stephan Conter

Een terecht trotse Stephan Conter maakte deze Nations Cup tijdens zijn Knokke Hippique mogelijk, maar deed dit uiteraard niet alleen. "Ik vond het super belangrijk dat de Nations Cup terug naar België, als hét paardenland, werd gehaald". "Het moeilijkste hiervan was echter het vinden van voldoende sponsoring voor zo'n gigantisch evenement. De familie van den Bosch, van Henders en Hazel, heeft dus minstens evenveel eer in het verwezenlijken van deze Nations Cup." 

Wanneer aan Conter gevraagd werd wat zijn plannen zijn nu deze droom werd verwezenlijkt was hij erg (en terecht) ambitieus: "Waarom geen kampioenschap?"

Onze nieuwsgierigheid is gewekt!

Bron: equnews