Bart Clarys en Jérôme Guery winnen in Sentower Park

Bart Clarys en Jérôme Guery winnen in Sentower Park

Vanwege het grote aantal starts werd de CSI2* over 1.40 gesplitst in twee. Beide overwinningen bleven in eigen land. Bart Clarys won de ene reeks, Jérôme Guery de andere.

Clarys kaapt de overwinning weg met Geste van de Vihta (v. Zirocco Blue VLD). Met een tijd van 53.85 bleven ze voor Angela Thompson en Bayard (v. Numero Uno). Charlotte Philippe sluit de top drie af met Amoranda Z (v. Corlensky). 

Jeroen Dubbeldam springt net naast het podium met Forever SFN (v. Azteca VDL) met een tijd van 59.61 op de klok. Rachel Steffen volgt met Ucando Di Villagana (v. Canturo) met een tijd van 60.51. 

Ook Brecht Goossens zet een foutloze ronde neer met I Cantou du Fonds des Flots (v. Canturo). De tijd van 64.92 was goed voor een achtste plaats. 


In het klassement waar Jérôme Guery de overwinning wegkaapt, is het podium volledig Belgisch. Guery en Grupo Prom Jivaro (v. Nonstop) blijven voor Gregory Wathelet met Spike van de Withoeve (v. Sting van de Withoeve) en Nico Baerts met D (v. Douglas). 

Christian Kukuk volgt voor Duitsland op de vierde plaats met Mumbai (v. Diamant de Semilly). Evelina Tovek en Cortina 212 sluiten de top vijf af. 

Gudrun Patteet en Sea Cost Monalisa van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) zijn in dit klassement het tegengewicht van Goossens. Ook zij worden dus achtste. Jérôme Guery was in goede doen. Met Diego (v. Verdi) word hij negende. 


Resultaten
1
2


In de CSI1* voor 7-jarige paarden kwam Groot-Britannië sterk aan zet deze middag in Sentower Park en dat was vooral aan Thomas Whitaker te danken. Met Clever Boy Jun. (v. Cordess 2) won hij de twee fasen proef. Hij bleef daarmee voor Angela Thompson en Donna Sion, een Don Diarado-dochter. Whitaker nam ook de bronzen medaille mee naar huis, ditmaal met Django de Paulanne (v. Untouchable). 

Emma Stoker zorgt voor de vierde Britse ereplaats op rij. Met Nikka van de Bisschop (v. Emerol Nop) word ze derde. Het is de Zweedse Sofia Westborg die met Harthago van het Bellehof (v. Ugano Sitte) de top vijf afsluit.

Resultaten