Annelies Vorsselmans sterk aan zet in Amsterdam

Annelies Vorsselmans sterk aan zet in Amsterdam

De voorlaatste proef van Jumping Amsterdam was een CSI5* over 1.45. Jur Vrieling houdt SBS'er Fiumicino van de Kalevallei de overwinning in eigen land. 


QUICK RESULT

1. Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei

2. Johan-Sebastian Gulliksen - Gin Chin van het Lindenhof

3. Harrie Smolders - Une de l'Othain

4. Eric van der Vleuten - Kamara van 't Heike 

5. Gerco Schröder - Glock's Zaranza


Het is de voorlaatste reeks van Jumping Amsterdam en Nederland bewees wat ze waard zijn. Maar liefst vier van de vijf top vijf-klasseringen zijn voor onze Noorderburen. 

Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) zetten in de barrage met twaalf combinaties een tijd van 26.48 op de klok. Hij verbeterde zo de tijd van de Noorse ruiter Johan-Sebastian Gulliksen met Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin). Hun tijd van 26.75 is goed voor de tweede plek. 

Smolders en Une de l'Ohtain (v. Conterno Grande) finishen in 26.79 en blijven zo voor Eric van der Vleuten, die met Kamar van 't Heike (v. Epleaser van 't Heike) net naast het podium eindigt. Het is Gerco Schröder die met Glock's Zaranza (v. Karandasj) de top vijf vervolligt. Zij kwamen in 27.83 over de finishlijn. 

De Ier Eoin McMahon volgt met My Kiwi (v. Monte Bellini) in 29.56 en blijft zo een dikke seconde voor onze eigen Annelies Vorsselmans die Chichester (v. Casall) in 29.69 rondstuurt. 


De Fransman Julien Epaillard zette een uiterst strakke tijd van 24.34 op de klok met Alibi de la Roque (v. Mylord Carthago), maar tikte een balk af en werd zo achtste. Ook Simon Delestre was het zelfde lot beschoren, hij had de Zangersheide-ruin Qopilot Batilly Z (v. Qlassic Bois Margot) onder het zadel. 

Dominique Hendrickx sluit tenslotte de top tien af met Bacardi les Haut (v. Rexar du Houssoit). Ook zij tikten een balk af - hun tijd van 29.39 is dus goed voor een tiende plaats. 


Net-niet was de conclusie voor Pieter Devos. Met Comme-Laude W (v. Comme Il Faut) springt hij een foutloos basisparcours, maar ze krijgen een punt tegen voor tijdsoverschrijding. Uiteindelijk worden ze veertiende. 

Resultaten