Andre Thieme: "Toen ik een fout kreeg dacht ik, 'oh nee, het is nog ver"

Andre Thieme: "Toen ik een fout kreeg dacht ik, 'oh nee, het is nog ver"

Andre Thieme kroonde zich vandaag tot Europees kampioen voor zijn Duits thuispubliek in Riesenbeck. Na afloop was hij vooral zijn eigen, grappige zelf: "Ik wist dat ik één fout kon maken maar toen ik die fout al kreeg op hindernis vijf kreeg, dacht ik toch 'oh nee, de weg is nu nog wel erg lang", aldus de kersverse Europese kampioen. 

"Het is natuurlijk geweldig om dit kampioenschap te winnen voor een Duits publiek", gaat hij verder. "Ik voelde dat iedereen met mij meeleefde. Je voelde echt dat het publiek als een blok achter mij en het Duitse team stond. Toen ik die fout kreeg, denk ik dan ook dat ik minstens even zenuwachtig was als het publiek. Ik dacht echt 'oh god, oh god'. Ik ben er echter in geslaagd om mijn kalmte te bewaren en dat heeft de doorslag gegeven. Ik wist dat mijn paard erg speciaal is uiteraard, maar nu begint ze het ook echt te bewijzen met prijzengeld en titels (lacht). Zij heeft het gedaan en daar ben ik haar hier dankbaar voor". 

"Het is erg jammer dat ik nog verschillende uren naar huis moet rijden maar dat betekent ook dat mijn team de tijd heeft om een 'verrassing' voor te bereiden", lacht.