Corona Blog met Manon Claeys: "Het leven gaat door..."

Corona Blog met Manon Claeys: "Het leven gaat door..."

Vorige week hield Vitaminalia-ruiter, Andres Vereecke zijn Corona-dagboek bij voor Equnews. Deze week is het paradressuur-amazone, Manon Claeys die ons een blik achter de schermen gunt. Claeys staat gestald op 10 minuten van haar thuis in Maldegem.



"Deze morgen heb ik mijn verplichte oefeningen gedaan die ik van Kristof Huts gekregen heb. Dr. Huts is een bewegingsdeskundige en hij helpt me met mijn motoriek. De oefening neemt altijd een uurtje in beslag."Voor Claeys zijn de oefening een vast onderdeel geworden in aanloop naar de Olympische Spelen, die deze zomer op de planning stonden. "Dit was voornamelijk om niks aan het toeval over te laten." vertelt ze. "Naast mijn oefening die ik heb wordt er ook strikt op mijn voeding gelet."


Dagplanning


"Rond de middag heeft de tandarts een bezoek gebracht aan 'Koekie. Dit is een belangrijk gegeven om dit jaarlijks tot 2 jaarlijks te late uitvoeren. Zo vermijden we haakjes of andere problemen in de mond. Na de behandeling heb ik mijn andere paarden gereden; San Dior en Glamourella."


"Voor San stond er een galop training op de planning. Voor Glamourella was het los rijden. Ook kreeg ik een leuk berichtje van mijn sponsor Kingsley dat ik 2 paar nieuwe laarzen mag samen stellen. Iets waar ik me deze avond gretig met zal bezighouden. Morgen kunnen jullie het resultaat zien.