Wereldbeker winnaar van Mechelen 2022, Wilm Vermeir: "Mocht Karolien 100% in de stal komen, dat zou ons abnormaal veel sterker maken als stal!"

Wereldbeker winnaar van Mechelen 2022, Wilm Vermeir: "Mocht Karolien 100% in de stal komen, dat zou ons abnormaal veel sterker maken als stal!"

De Wereldbeker winnaar van Jumping Mechelen 2022 zit deze maal aan de micro bij Frederick De Backer en Louis de Cleene. Een straffe uitspraak...? "Toulon had nu moeten rijden, hij was heel gevoelig in zijn mond en de rijstijl is nu iets geavanceerder als toen." Vermeir hint zo dat de hengst nu nog beter zou gefloreerd hebben. "Voor mij was zijn mond en gevoeligheid perfect." Laat je meeslepen in het verhaal van vermoedelijk één van de meest sympathieke springruiters der Lage Landen!

"Ik heb heel veel geleerd door heel veel te zien door de jaren heen," vertelt Vermeir. De algemene trend in het gehele verhaal? Kilometers parcours rijden is echt wel bevorderlijk voor je carrière, thans als je er slim met omgaat en je eruit wil leren.

Na een mooie tijd bij T&L startte plots Wilm Vermeir - uit het niets - op zijn eigen. "Het afscheid was niet gemakkelijk want ik was echt graag bij Luc en zijn team. Maar ik wist dat ik iemand sterk achter me had en ik wilde de stap maken." vertelt Vermeir. "Voor mijn carrière was het misschien eenvoudiger geweest om bij T&L te blijven. Maar ik kom uit een zelfstandigen nest, en het zat er misschien te diep in!"

Mooiste quotes?

- "Je ziet dat een paard ook de juiste kansen moet krijgen en de juiste ruiter moet tegenkomen!"
- "Dat vermogen is moeilijk te zeggen, maar er zit niets in de weg..." (quote van Niels Bruynseels cfr. Gancia de Muze)
- "Ik ben gepassioneerd en ga dus voor de job!"

Maar de mooiste zin? Het eerbetoon aan de sterke ondersteuning van zijn vrouw, Karolien Bongaerts!