Rik Deraedt: "We hopen dat we kunnen bevestigen..."

Rik Deraedt: "We hopen dat we  kunnen bevestigen..."

Op woensdag sprongen de Belgische deelnemers naar de koppositie van de teamranking tijdens het EK voor junioren. In Oliva lieten de Belgen zich opvallen en duidelijk laten blijken dat ze de medailles willen verlengen. België's bondscoach, Rik Deraedt was alvast opgetogen. "Ik ben super blij dat de vier ruiters foutloos reden," vertelde hij.

"Het is hier enorm warm en het is dan ook mooi te zien dat elk team kosten noch moeite spaart om de paarden het zo aangenaam mogelijk te maken." gaat Deraedt verder. "We doen er alles aan om het de paarden zo comfortabel mogelijk te maken."

"Sportief gezien is het niveau vrij hoog tijdens dit EK. Dat levert mooie sport op, petje af voor de parcoursbouwer, die ook rekening houdt met de hitte."

Focus op de team finale

"We kunnen alleen maar hopen dat we weten te bevestigen. In onze sport kan je nooit zeker zijn, dat maakt onze sport ook zo mooi. We hebben goede paarden en ruiters, we maken dus een reële kans, maar het is geen exacte wetenschap. Er kan veel veranderen. Vorig jaar was historisch en uitzonderlijk maar je weet nooit ... "

f. © Hervé Bonnaud