Schitterende tweede plaats voor Gilles Thomas in Grote Prijs Lissabon

Schitterende tweede plaats voor Gilles Thomas in Grote Prijs Lissabon

De CSIO3* Grand Prix van Lissabon werd over twee omlopen verreden. Twaalf combinaties kwamen aan start in de tweede omloop, slechts vier hadden bij aanvang de score nog op nul.  Op de valreep moest Gilles Thomas zijn meerdere erkennen in Max Thirouin.

Gilles Thomas kwam als één van de eerste aan de start met de 12-jarige Calleryama (Casall). Het paar werkte de tweede omloop foutloos af en beperkte zo het totaal op vier punten in 41,94 seconden. Meteen goed voor de leiding voor een geruime tijd.

Als voorlaatste starter wist Max Thirouin de prestatie van Gilles Thomas te verbeteren. Thirouin nam zo de leiding met de 14-jarige Utopie Villelongue (Mylord Carthago). De Fransman was net geen drie seconden trager dan Gilles Thomas maar hield als enige het hout in de lepels. Op de derde plaats strandde Olivier Perreau met de 9-jarige GL Events Dorai d'Aiguilly (Kannan).

Net buiten het podium strandde Ludo Philippaerts op de vijfde plaats met Jan Vermeiren's gekeurde hengst, Mr. Idol S (Plot Blue). Ook Thibeau Spits en Gudrun Patteet plaatsten zich in de top tien. Spits loodste Classic Touch DH (Casall) naar de achtste plaats. De tiende plek kwam op naam van Gudrun Patteet met onder het zadel haar Sea Coast Donna Z (Diamant de Semilly).

Uitslag