Zara Poels wint met Quinet-K van't Kattenheye Gouden Laars in Sint-Katelijne-Waver

Zara Poels wint met Quinet-K van't Kattenheye Gouden Laars in Sint-Katelijne-Waver

De trofee van de hoofdrubriek van de Gouden Laars in Sint-Katelijne-Waver werd afgelopen week overhandigd aan Zara Poels! Samen met Quinet-K van't Kattenheye (Vagabond de la Pomme) snelde ze als eerste door de chrono. 

Met vierentwintig deelnemers aan de start, wisten er zes zich te plaatsen voor de 1.40m-barrage. Zara Poels kon daarbij op een tijd van 40.20s met Quinet-K van't Kattenheye (Vagabond de la Pomme, fokker: Tony Raman en Mieke Strobbe) naar de winst rijden. Met een halve seconde achterstand, moest Lauranne Spits genoegen nemen met de tweede plaats. Zij deed het met Qumaya van het Leliehof (Vigo d'Arsouilles, fokker: Luc de Brabandere) op 40.78s. Ook Elise van den Branden kon naar het podium springen. Samen met Quartz van't Ruytershof, een zoon van Elvis ter Putte uit eigen fokkerij, reed de amazone naar een tijd van 41.76s. Plaats vier en vijf waren respectievelijk voor Nell Delgoudde met Phassia vd Bisschop (Comme il Faut) en Marie Boskamp met Less is More van Equinta (Edjaz van 't Merelsnest). 

Xander van Es springt met Impuls vd Heffinck naar het 1.30m-goud

Zeventien combinaties konden in beide fasen van de 1.30m-proef foutloos blijven. De snelste tijd van 27.64s werd gereden door Xander van Es met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck), die zo naar de eerste plaats snelden. Op twee kwam Kyle Cuypers met Domiena van't Buxushof Z (Dominator 2000 Z). Het duo was met een tijd van 28.09s net iets sneller dan Lauranne Spits. Zij reed met Javanna van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere) op 28.20s naar haar tweede podiumplaats.

Cato Vandael zegevierde eerder in het zadel van Quality vd Barthoeve in de 1.20m rubriekQuality vd Barthoeve is een Cantario-merrie gefokt door De Barthoeve. Eyleen Smets kwam met Gominka L (Numero Uno) op de tweede plaats te staan. Op drie zien we Lyns Overstijns met Gentleman van het rees Z (Gizmo Z). 

Bekijk hier de resultaten