Xander Van Es laat concurrentie in het stof bijten in Grote Prijs Asse

Xander Van Es laat concurrentie in het stof bijten in Grote Prijs Asse

Bij Winterjumping in Asse werd er afgelopen weekend weer verzameld voor twee dagen competitie. Op zaterdag was Xander Van Es de ongenaakbare winnaar in de hoofdrubriek. 

Van Es rekende op Noor C om het 1.30m hoge parcours foutloos af te werken en schreef met een tijd van 25,88s de winst op naam. Laurence Pieters bracht Intox van Groenhoeve (Turbo van 't Gestelhof, fokker: Bruno Pieters) in 28,15s naar de finish en werd tweede. Met 28,27s op de klok was Catho Van dooren met Artist vd Withoeve Z (Asca Z, fokker: De Withoeve) goed voor het brons. Op vier stond Elisa Van den Branden met Brillianthina van 't Ruytershof (Bamako de Muze) voor Mario Caluwé en Valentina DH Z (Va-Vite). 

Eerder was het ook al Van Es die het podium domineerde in de 1.20m rubriek. De jonge ruiter won met Naughty Girl de proef maar werd ook nog eens tweede op Impuls. Het brons bleef ook binnen het gezin en werd mee naar huis genomen door vader Danny Van Es op Flip. De 1.10m proef werd gewonnen door Valerie Clauw en Hoveette (Qualitty Time). De 1.15m rubriek voor zevenjarige paarden kwam op naam van Aline Henricot en Rinusha van den Bakker (Numero Uno). Léa Deflandre kwam met Darling Z op twee voor Nikie Geenens en Trixy Vk Z (Tangelo van de Zuuthoeve). 

Op zondag was het Femke De Graaf die met haar vertrouwde Joker Van De La Rosteehoeve (Faldiano) de belle kon afdwingen in de 1.25m hoofdrubriek. Lara Eggermont had bijna vijf seconden meer nodig op Arachna van de Brouwershoeve Z (Atomic Z) en werd tweede. Alain Gilson besloot de top drie met Cipreska de la Falize Z (Cicero Z). Over 1.15m nam Yarno Geeroms de twee hoogste plekken in. Winnen deed hij op Cassandra GZ, zilver was voor Chelsea Z. Pia De Neys en Lenni van het Lichterveld (Le Diamant Horta) werkten de top drie af. 

De 1m voor pony's werd gewonnen door Lisa Struyven op Sophie, deze combinatie won ook over 90cm. Louise De Clerck werd met Funky tweede en ook nog eens derde op Milo DJ. 

Resultaten