Wim Vinckx pakt rankingpunten in hoofdrubriek Riesenbeck

Wim Vinckx pakt rankingpunten in hoofdrubriek Riesenbeck

Wim Vinckx kon in het Duitse Riesenbeck zijn stempel drukken in de twee hoogste rubrieken. In de hoofdrubriek belandde hij zelfs in de top tien. 

De hoofdrubriek had de hindernissen op 1.45m hoogte en deelde punten uit voor de Longines Ranking. Wim Vinckx zat in het zadel van Floor (v. Zirocco Blue VDL) en zette enkele van die punten op zijn naam en nam na een foutloze ronde ook een zakcentje mee naar huis. Het duo werd tiende. 

Een rubriek eerder kwam Vinckx ook in actie met O-Jewels Golden Girl (v. Comme Il Faut). De 1.40m hoge hindernissen leken geen probleem en leverde een twaalfde plaats op. 

De Duitse combinaties moesten in deze hoofdrubriek de duimen leggen voor de internationale opkomst. De Ierse Alexander Butler zorgde voor de snelste chrono met Chilli B (v. Berlin) en ging met de hoofdprijs naar huis. Het zilver was voor de Amerikaan Ansgar Holtgers Jr en de Zangersheide Kennedy Z (v. Kashmir van Schuttershof). Philipp Hartmann hield de Duitse eer hoog door naar het brons te springen op Cool Feeling (v. Cornado I). 

Volledige uitslag