BWP'er Lugano van het Lindehof wint Wereldbeker Grand Prix in Athene

BWP'er Lugano van het Lindehof wint Wereldbeker Grand Prix in Athene

Het Griekse Athene werd deze middag op z'n kop gezet met de 3* Wereldbeker Grand Prix die er gereden werd tijdens het Longines EEF Series-concours. Een spannende barrage met maar acht deelnemers had de BWP'er Lugano van het Lindehof op één onder de Italiaan Filippo Codecasa. 

Dertig combinaties kwamen aan de start in deze proef over 1.55m. Er stond veel op het spel want de rubriek telde ook mee voor de Olympische Spelen van Parijs! Met slechts acht foutloze combinaties na de eerste ronde en vier opgaves, werd al snel duidelijk dat de combinaties het niet cadeau zouden krijgen. 

De Italiaan Filippo Codecasa kon rekenen op de BWP hengst Lugano van het Lindehof om ook in de barrage opnieuw foutloos te blijven. De zoon van Darco bleef van al het hout af en zorgde voor de snelste tijd. Naast Codecasa hield slechts één andere combinatie het foutloos. Die eer was voor zijn landgenoot Roberto Previtali, die in het zadel van Conthargo-Blue (v. Conthargos) het zilver omgehangen kreeg. 

Het podium sloot af met nog een Belgisch gefokt paard. De BWP merrie Hending van de Bresser (v. Carabas vd Wateringhoeve) tikte een balk uit de lepels onder de Oekraïense Konstantin Zolin. Hun tijd was net geen drie seconden sneller dan de winnende chrono maar hun fout liet hen op drie strandden. 

De top vijf werd afgesloten door nóg een BWP-ingeschreven paard. De merrie van Diktator van de Boslandhoeve, Kussica 'T', werd door Andrea Messersì (ITA) naar vijf begeleid. 

Volledige uitslag