William Schuppen onklopbaar in KR Sint-Joris-Alken

William Schuppen onklopbaar in KR Sint-Joris-Alken
Het regionale weekend in Sint-Joris-Alken werd gedomineerd door William Schuppen. Zowel op zaterdag als zondag ging hij met de overwinning aan de haal in de hoofdrubriek. 

Op zaterdag zadelde Schuppen Quelle Vie van het Voortveld (v. Air Jordan Alpha Z) voor de 1.20m rubriek, verreden over twee fasen special. Het duo stopte de chrono van hun tweede fase op 27,44 en waren daarmee de snelste. Caro Baerts reed Nustria Ultra Z (v. Nixon van t Meulenhof) in 27,55 seconden over de finish. Met 28,41 op de klok werd Alexander Liefsoens derde in het zadel van Kannika CL Z (v. Kannan). Schuppen werd nog eens vierde op Pacini (v. Inshallah de Muze) gevolgd door opnieuw Liefsoens met For Luna CL Z (v. For Pleasure). 

Over 1.15m werd gedomineerd door girlpower met een volledig podium vol amazones. Lisa Ceunen was met Cabriz van het Ringboomhof Z (v. Calvados Z) de beste en won met bijna twee seconden voorsprong. Katia Wauters volgde op twee met Idalgo Chavannais (v. Hunter's Scendro), zij bleven voor op Kim Nullens en Nashville van het Schaeck (v. Zirocco Blue VDL). Vier werd ingenomen door Anisa Houtmeyers op Hardy van het Buekenhof (v. Triomphe de Muze), Kyana Vranken werd vijfde met Kostya (v. Lord Chin). 

Zondag

William Schuppen kon op zondag zowel de overwinning als een tweede plaats veroveren. Dit keer zorgde Pacini voor het beste resultaat en volgde Quelle Vie van het Voortveld ruim anderhalve seconde later. Voor Olivier Nouwen was er met Heros van het Hezerhof (v. Non Stop) de derde plaats. Sien Daenen zagen we terug op vier met Boreal D'Elle (v. Norway de La Lande) voor Neeltje Vanrusselt en Quitana (v. Corydon van T&L). 

In het jachtparcours won Vranken, die op zaterdag al een vijfde plaats veroverde, met opnieuw Kostya onder het zadel. Gregorys Vos domineerde de top vijf met een tweede, derde én vierde plaats. Op Kentucky Girl Ffh (v. Andiamo) greep hij het zilver, Quintano dvan de Dornehoeve (v. Millais) zorgde voor het brons. Tot slot reed hij Ramira van de Dornehoeve (v. Andiamo) naar de vierde plaats. Tony Gerits stuurde Karacouche (v. Wunderboy van de Zuuthoeve) naar de vijfde plaats. 

Klik hier voor alle resultaten