Vincent Lambrecht en Catwalk Harry winnen hoofdrubriek Lier: "Catwalk Harry is een echt barragepaard"

Vincent Lambrecht en Catwalk Harry winnen hoofdrubriek Lier: "Catwalk Harry is een echt barragepaard"

In de CSI2* 1.45m Grote Prijs-kwalificatie bij het Azelhof, die tevens telde voor de Longines Ranking, hield Vincent Lambrecht de overwinning op eigen bodem met Catwalk Harry. 

Zestien combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, zes van hen rijdende onder Belgische kleuren. De eerste foutloze rit kwam van Pim Mulder. De Nederlander zette de te kloppen tijd in het zadel van Dunaghmore (Ustinov) op 33,75s. Net ervoor was Jordy van Massenhove sneller op Nand van't Bergske (Scendix) maar zij kregen een balk in het zand aangerekend. 

Kort na Mulder's rit stak George Whitaker aan boord van Peanut (Barrichello) hen voorbij met 33,63s op de klok. Ook zijn eerste plaats was van korte duur want Vincent Lambrecht stuurde Catwalk Harry (Verdi TN) van fokker Ann Marie Blessington in een snelle 32,82s zonder fouten naar de eindmeet! 

"Catwalk Harry is een heel snel paard, die veel wint. Ik wilde hem wat in toom houden maar toch proberen kort te draaien. Mijn doel was om in de laatste lijn een galopsprong minder te rijden maar die afstand lukte niet. Ik vreesde dat ik niet snel genoeg ging zijn daardoor, maar het is toch gelukt!", klonk het bij een tevreden Lambrecht achteraf. 


Cyril Cools had in deze rubriek zijn internationaal debuut met Great Britain V, een 12-jarige sBs-ruin van Nabab de Reve die sinds het voorjaar van 2021 onder het zadel van Jérôme Guery vertoefde. Een succesvolle start voor het duo die foutloos bleef. 

Bart Clarys deed op Oscar van Spieveld (Castelino vd Helle) een verdienstelijke poging voor de winst en besloot vlekkeloos zijn barrage. De Belgen deden het prima met ook een nulronde van Ann Carton-Grootjans en Judine van de Kapel, een 9-jarige Cigaret Jvh Z-zoon uit de fokkerij van Joris Van den Bergh. 

Resultaten

Juliette Herpoel boekt eerste Belgische overwinning


De eerste Brabançonne op de pistes van het Azelhof kwam dankzij Juliette Herpoel. Op de rug van Carrera Kdw Z (Corland) van fokker Koen De Waele schreef de amazone de CSI1* 1.10m rubriek op naam. Thierry Ravel zorgde voor het Belgisch kleur op vijf met de 9-jarige Viene Di Fee Sauveniere Z (Vigo d'Arsouilles).

Eerder was het Bart Clarys die zich als beste Belg profileerde in de CSI1* 1.20m rubriek en met Dame de Coeur vh Laurierhof Z, een 8-jarig fokproduct van de West-Vlaamse Bram Jonckheere, zevende werd. De ganse top vijf kleurde Noors met op één Vilma Lunde en Go Toto (Totilas). De BWP merrie Picatchou de Haquet (Denzel V't Meulenhof) kwam op drie.