Victor Bettendorf en Mr. Tac knap tweede in rankingproef St-Tropez

Victor Bettendorf en Mr. Tac knap tweede in rankingproef St-Tropez

In het Franse St-Tropez heeft Victor Bettendorf de BWP'er Mr. Tac naar het zilver gereden na een spannende barrage voor de CSI3* 1.45m Longines Ranking-rubriek. Enkel de Franse Melanie Cloarec was sneller. 

Twaalf van de achtenveertig combinaties konden zich plaatsen voor de barrage, waaronder vier Belgische paarden. De Luxemburgse ruiter Victor Bettendorf bracht er het het beste vanaf met Mr. Tac. De elfjarige ruin van Non Stop is een fokproduct van Edmond Meyers. Voor het duo was er de tweede plaats. Slechts een halve seconde verschil hield hen van de overwinning, die op naam kwam van Melanie Cloarec en Cartouche de Pleville (v. Ensor van de Heffinck). 

Carlos Hank Guerreiro, de vriend van de Belgische Zoe Conter die deze ochtend al winst boekte, had op H5 Sunshine een snelle tijd maar moest met de BWP'er van Diamant de Semilly genoegen nemen met de achtste plaats nadat vier strafpunten werden aangerekend. 

Verder waren nog twee BWP gefokte paarden geselecteerd voor de barrage maar hun ruiters kozen ervoor om niet aan de start te komen. Zo stonden Miss Marie van't Winnenhof (v. Edjaz van T Merelsnest) en Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) gedeeld op elf. 

Résultaten