Van Wonterghem Joeri wint in Stoeterij Hidalgo

Van Wonterghem Joeri wint in Stoeterij Hidalgo

Zondag werd in Maldegem op de piste van Stoeterij Hidalgo het 1.20m verreden. Daar schreef Van Wonterghem Joeri de proef op zijn naam. Van de slechts 15 deelnemende ruiters, waarvan 9 aan de barrage mochten deelnemen, was hij de snelste. Hij reed eveneens ook top drie in het 1.10m. 


In het zadel van Interno Grande (V. Calvaro) was Van Wonterghem de opvolgende combinaties te snel af. Hij liet Gaelens Maxine en Quequette Royale Van thooghemelrijk (V. Tangelo Van De Zuuthoeve) met een chrono van 30.79 achter zich op de tweede plaats. Opvallend in deze proef is een ex aequo voor het brons. Florizoone Louise kon met Mabelle van Eyck Z (V. Mylord Carthago) een tijd neerzetten van 32.73. Maar dat kon Boelens Leonard dus ook. Met Quinta van d Abdijhoeve (V. Tangelo Van De Zuuthoeve) liet hij de tijd op exact hetzelfde moment stoppen als Florizoone. 

Van Bogaert Joni viel net buiten het podium met onder het zadel Federer (V. Nagano). De Cabooter Celine kon Bobito vd Pikkerie Z (V. Balougran) naar de vijfde plaats rijden. De Cabooter kon ook rekenen op Tinkerbell (V. Tangelo Van De Zuuthoeve) om samen een negende plek te bemachtigen. 

Voorafgaand op de slotproef werd ook het 1.10m gereden. Hier lag een plekje op het podium voor Van Bogaert weggelegd. Ze wist de proef naar haar hand te zetten samen met Federer. Ook Florizoone Louise kon met dezelfde combinatie nogmaals een top drie notering behalen en eindigde tweede. Interno Grande werd alvast opgewarmd door Van Wonterghem voor het grotere werk dat later volgde maar moest hier genoegen nemen met een derde plek. 

Resultaten