Tim Prouve heer en meester in Gouden Laars Hasselt

Tim Prouve heer en meester in Gouden Laars Hasselt

Op een zonovergoten zondag werd in Hasselt de Gouden Laars competitie verreden. In de hoogste rubriek van 1.40m sprong Tim Prouve met Ackila DV Z (v. Aktion Pur Z) naar de winst. 

Samen met de 8-jarige Zangersheidemerrie klokte hij af op 42.37 en deed dat ook foutloos. Het duo bleef ruim 2 seconden voor op Lien Van Ende en Curiosity (v. Caretinio), die eveneens foutloos bleven in een tijd van 44.45. Femke De Graaf, die momenteel de ranking van de GL aanvoert, kwam ook in actie met onder het zadel Oilily Van 't Hellewater (v. Emerald van t Ruytershof). Zij tikten een balk en eindigden met 4 strafpunten in 45.40, goed voor een derde plaats. 

Verder kon Seppe Wouters zich ook nog plaatsen met Kegerona Van Beek (v. Fantomas de Muze), zij eindigden vierde. Vanina Lombard was ook geplaatst voor de barrage maar nam niet deel met Venus Des Bois (v. Jarnac) en nam zo de vijfde plaats voor haar rekening. 

In de 1.30m rubriek was Carlotta Stegen de te kloppen vrouw. In het zadel van Carcica (v. Carthino Z) hield ze de concurrentie achter haar. Yana Jansegers kwam het dichtst in hun buurt met Djena Tops (v. Diamant de Semilly) en kwam op twee. Birthe Goossens vervolledigde de top drie samen met Hope vd Bakkershoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). In deze rubriek eindigde Wouters opnieuw vierde met Kegerona Van Beek. 

Kyle Cuypers sprong met Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon) naar de winst in de 1.20m. Op de tweede plaats kwam Nette Clerckx met Cataluna Vdh Z (v. Crown Z), gevolgd door Julie Lamberts en Opium Van De Caloomeerchen (v. Elvis ter Putte) op drie. 

In de 1.10m bestond de top drie uit Xander Van Es (Naughty Girl of Two Notes Z) op één, Thomas Heremans (Nepton van de Zwaluwhoeve) op twee en Ella Bomere (Caelum ter Wilgen) op drie. 

Bekijk alle resultaten hier