Robin Vermeir palmt podium in op Gouden Laars Hasselt

Robin Vermeir palmt podium in op Gouden Laars Hasselt

Afgelopen zaterdag kwamen de ponyruiters aan de start voor alweer een Gouden Laars competitie, deze keer in Hasselt. In de hoofdrubriek over 1.20m waren er maar 6 ruiters geplaatst voor de barrage, waarvan slechts 3 dubbel foutloos bleven. Robin Vermeir kwam er als grote winnaar uit de bus, met een eerste én tweede plaats.

Met Extrait de Tatowin de Tinmont (v. Furzley Fox Trot (gb) kon Vermeir de hoofdprijs binnenhalen en sprong naar de eerste plaats. In het zadel van Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet) volgde hij zichzelf op met nog geen halve seconde verschil op zijn winnende tijd. Emiel Duchene kon als derde en laatste ook een foutloze barrage rijden. Samen met Orchid s Relando (v. Kenneth NPA) reed hij een voorzichtige ronde en sloot de top drie af. Clémentine Lux plaatste zich op vier met Bounty. 

De Nederlandse Noa Fransen nam de winst in de 1.10m met onder het zadel Pjotr van de groenheuvel. Tweede plaats voor Fien De Coninck met Talente Van Prinseveld (v. Konquistador Van Orchid's). Kirsten Franken finishte er derde met Magic Lady Vd Ossenhoek (v. Lomansheide Brent). Robin Vermeir wist zich in deze rubriek ook net te plaatsen, met een zesde notering voor hem en Kristal Sparkle Van Begeveld (v. Ponyhoeve Bright Sparkle 912). 

In de 1m streden de ponyruiters in 2 fasen voor de overwinning. Louis-Victor Stockman mocht de ereronde leiden in het zadel van Berktzicht Sharoma (v. Oosterbroek Francois) en verwees Kirsten Franken en Xander Van Es naar twee en drie. 

Charlotte Deronne kon rekenen op Edition Spéciale om de winst in de 90cm op haar naam te schrijven. Karsten Van Es deed dat met Amber Eclipse (v. Blue Dargeeno) in de 80cm

Bekijk alle resultaten hier