Thomas De Cock zegeviert met Lanson-R in Belsele

Thomas De Cock zegeviert met Lanson-R in Belsele

Op het springtornooi ingericht door LRV Belsele verzamelden de Oost-Vlaamse LRV-ruiters afgelopen weekend. In de klasse Zwaar werd Thomas De Cock gekroond als winnaar in het zadel van Lanson-R. 

Het 1.30m hoge parcours werd door zes van de elf combinaties foutloos afgewerkt, wat hen naar de barrage leidde. Thomas De Cock (Eksaarde Doorslaar) liet aan boord van Lanson-R (Echo van 't Spieveld) de balken in de lepels en zegevierde. Jonas Berkers (Zele) had net geen seconde meer op de klok en werd tweede op Quonka vd Bisschop (Diamant de Semilly). Stef Robberecht besloot de top drie met Duro van Hof Ter Naillen (Nabab de Reve). Op vier zagen we Lise Desomviele (Bassevelde) met Nice de Muze (Gemini XX) voor Tim De Loose (Zele) en Quintero van de Vossenhoek (Kannan). 

De klasse Midden kwam eveneens op naam van een ruiter van Eksaarde Doorslaar, Bjorn Van Uytvanck. In het zadel van Red Diamond vd Ouburg (Quasimodo vd Molendreef) was hij de snelste. Kiano Teirbrood (Sinaai) stuurde Best Mix It's Me (Bamako de Muze) naar twee voor Koen De Nijs (Moerbeke Waas) en Mister Q van de Stationshoeve (Echo van 't Spieveld). 

Hannes Andries greep de winst op Socrates van de Dorpshoeve (Chilli Willi) in de klasse Licht. Met slechts enkele honderdsten verschil hield de ruiter van Waasmunster Charlotte Van Buynder (Sint-Gillis-Waas) met Ibas VB (Carabas vd Wateringhoeve) achter zich. Het brons was voor Griet Geysen (Lochristi) en Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (Balthazar van de Roshoeve).

Resultaten