Thomas De Cock en Lanson-R leveren topprestatie af

Thomas De Cock en Lanson-R leveren topprestatie af

Voor Oost-Vlaanderen kwamen enkel de springruiters in actie afgelopen weekend. Thomas De Cock leverde er de topprestatie af door als enige Lanson-R (v. Echo van t Spieveld) foutloos door de barrage te gidsen. 

In de eerste omloop hield enkel De Cock's Lanson-R het hout in de lepels. Stef Robberecht streed ook mee voor het goud maar Gytta van Hof Ter Naillen (v. Nabab de Reve),werd één springfout aangerekend, goed voor een tweede plaats. Een derde combinatie was eveneens geplaatst voor de barrage met Koen De Nijs en Mister Q van de Stationshoeve (v. Echo van t Spieveld), zij werden derde. 

Kiano Teirbrood werd in de eerste omloop de winnaar van de klasse Midden in het zadel van Best Mix It's Me (v. Bamako de Muze). De Cock's prestatie uit zwaar werd hier niet geëvenaard maar met Jolie van 't Hof Te Ruyte (v. Toulon) werd hij knap tweede na één van de twee foutloze barrages op zijn naam te hebben. Maite Saey was de beste vierpunter met Karamelle (v. Breemeersen Adorado) en werd derde voor Dries Van Meervenne en Qinzhou van de Elshoeve (v. Echo van het Neerenbosch). 

De tweede omloop kwamen enkel Ivo Van Gucht en Justine Van Puyvelde aan de start, waarvan Van Gucht als enige foutloos bleef met Quasi II VG Stables (v. Elvis ter Putte). 

De klasse Licht kwam op naam van Robbe Andries. Samen met Pit Thunder van de Dorpshoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) was hij de snelste en verwezen ze Jidske Vermeire en Feu d'Amour (v. Parco) naar de tweede plaats. Arthur Vermeulen kon rekende op High Wind van Tschrijberg (v. Dulf van den Bisschop) voor de derde plaats. 

In de tweede omloop kwamen slechts 3 ruiters aan de start van de barrage. De winst was voor Philip Poppe met Bedankt vd Katten Eeck Z (v. Bamako de Muze). Jonas Polfliet werd tweede met Quiberon P (v. Quinn vd Heffinck) voor Hans Van Den Bossche met Maybe Forever van het Keysersbos (v. Mylord Carthago). 

Uitslagen eerste omloop
Uitslagen tweede omloop