Stijn Craessaerts triomfeert in klasse Z

Stijn Craessaerts triomfeert in klasse Z

De LRV-ruiters van de regio Vlaams-Brabant reden afgelopen weekend hun ruitertornooi op de terreinen van LRV Vissenaken-Glabbeek. In de rubriek over 1.30m was de winst voor Stijn Craessaert. 

In de klasse zwaar hoefde er geen barrage gereden te worden om te weten wie de winnaar zou zijn. Enkel Craessaert's Hamira van het Roelhof (v. Cicero Z) kon het basisparcours foutloos rondspringen en dat zelfs met de beste tijd! Ben Thiry kwam met zowel Prima Vera TB (v. Lavallino Ter Klomp) als Pretty Woman v/d Brouwershoeve (v. Galisco Van Paemel) het parcours buiten met 4 strafpunten. Zijn tijd met beide paarden bleek wel kort genoeg om zowel de tweede als de derde plek te kunnen opeisen. 

Net buiten het podium vinden we Thiry Jo met Nina van 't Maailand (v. Diarado) op vier, voor Gunter Lemmens en Here I Am van de Zuuthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) met een vijfde plaats. 

Thiry had in de klasse Midden nog een combinatie klaarstaan en werd met Qina van de Guldennagel (v. Aganix du Seigneur) beloond voor hun foutloze ronde met het brons. Kato Camelbeke werd tweede met Ciara L Z (v. Clarence Z). De overtuigende winnaar van deze proef was Myrthe Coeckelberghs. Zij reed in het zadel van Quasca Artis vd Guldennagel (v. Asca Z) een flitsende foutloze ronde die niemand kon evenaren. 

Juul Mertens was dan weer de winnaar in de klasse Licht. Met Helios M (v. Obourg Bel) reed hij een snellere barrage dan Jill Leemans met Kateau van 't Maneschijnhof (v. Canadian River). De derde plaats was voor Lien De Dycker en Perlina van het Avenhof (v. Cumthago C). 

Alle resultaten