Thibeau Spits en Impress-K van't Kattenheye besluiten Gent met Grote Prijs-winst. "Van teleurstelling naar Euforie!"

Thibeau Spits en Impress-K van't Kattenheye besluiten Gent met Grote Prijs-winst. "Van teleurstelling naar Euforie!"

Thibeau Spits heeft in Gent voor euforie gezorgd in de 1.45m CSI2* Grote Prijs. Een loodzwaar basisparcours zag slechts vier duo's aan de start van de herkansing. Uiteindelijk won Spits met één springfout. "Ik had dit echt niet verwacht. Zot hoe het zo kan keren in een parcours. Van teleurstelling tot Euforie..."

Eerste aan de start in de 4-koppige barrage van de apotheose in Gent was Paris Vandousselaere. De amazone was in het zadel van Saido vd Koutermolen Z (Skill Z) de eerste om een foutloze basisomloop neer te zetten en mocht nu de spits afbijten. Het begon veelbelovende maar op hindernis vijf ging een balk in het zand en ook de laatste hindernis moest eraan geloven. Desalniettemin een heel erg sterke prestatie van de nog maar 18-jarige amazone. 

Regina Leeuwen was de eerste maar ook enige Nederlandse combinatie in deze uiterst spannende barrage. Op Cherry Tania (Cellestial) stevende Leeuwen af op een foutloze ronde maar tikte de balk van de laatste hindernis toch nog tegen de grond. Thibeau Spits ging op zoek naar de eerste foutloze rit en rekende daarvoor op de Zangersheide hengst Impress-K van't Kattenheye Z. Met de 9-jarige Indoktro K van't Kattenheye-nakomeling nam Spits ondanks de niet foutloze-omlopen van zijn voorgangers toch het nodige risico en dreef het tempo goed op. Ook voor hen toonde de laatste hindernis geen berouw en tekende vier strafpunten op.

De laatste die alles nog in de war kon sturen was Ricardo Corrêa Reinert. De Braziliaan had de 18-jarige Cassilano Jmen (Calisco Jmen) onder het zadel zitten en kon dus op heel wat ervaring terugvallen. Ook zij gingen op het allerlaatste in de fout. 

"Ik ben echt blij met dit resultaat," vertelt Spits na afloop. "Ik had alles op alles gezet om in de barrage te komen. Dan kreeg ik toch die jammere fout op de laatste hindernis. Maar blijkbaar stond het geluk aan mijn zijde!"

Resultaten

  1. Thibeau Spits & Impress-K Van't Kattenheye Z
  2. Regina Leeuwen & Cherry Tania
  3. Ricardo Corrêa Reinert & Cassilano Jmen
  4. Paris Vandousselaere & Saido vd Koutermolen Z