Ann-Sophie Noppe en Naline van't Zorgvliet gekroond tot West-Vlaams Provinciaal Kampioen

Ann-Sophie Noppe en Naline van't Zorgvliet gekroond tot West-Vlaams Provinciaal Kampioen

Afgelopen weekend organiseerde LRV Oedelem-Beernem het Provinciaal Kampioenschap voor de West-Vlaamse LRV-ruiters. Ann-Sophie Noppe domineerde en kreeg zowel het lint in de klasse Midden als de klasse Zwaar omgehangen. 

In de 1.30m rubriek streden vijf combinaties in de barrage voor de titel van Provinciaal Kampioen. Noppe (Ardooie) was de énige om foutloos af te werken in het zadel van Naline van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve) en was dus de onbetwistbare winnares van de klasse Z. Jolien Demeyer (Wingene) schreef vorig jaar nog de titel op naam maar moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats voor Grande-J (Clinton). Demeyer had nog een tweede poging op de titel met Chablis-J (Flamenco Desemilly) waarmee ze nog eens vijfde werd. Kelly Dhondt kwam uit voor de inrichtende vereniging en had, net als Demeyer, twee ijzers in het vuur van de strijd zitten. In het zadel van Marielle de Vauxelles (Va-Vite) besloot de amazone op het brons en nam de vierde plaats in beslag met haar vertrouwde partner Mylady van den Doorn (Cooper vd Heffinck). 


Ann-Sophie Noppe is ook Provinciaal Kampioen in de klasse Midden

De amazone uit Ardooie was al warmgedraaid vooraleer ze aan de start kwam in de hoogste rubriek. Ook in de klasse Midden was de barrage maar dun bevolkt met slechts vier combinaties aan de start. Noppe had hier Grappa v/h Pijnvenhof onder het zadel en zorgde met de Quidam de Revel-dochter voor de snelste en bovenal foutloze ronde. Isolde van de Sompele (Westkapelle) zorgde ook voor een foutloze rit op Kira V/h Klein Reigaertsvliet (Nonstop) en besloot haar kampioenschap op twee. Femke Vercauteren (Middelkerke) ging met het brons naar huis voor Omega van het Groene Dak (Nabab de Reve). Op vier kwam Samir Brahimi (Roeselare) met Nova Star v/d Schelpenhoeve (Kannan). 

Jeroen Noppe en Gofine zijn Provinciaal Kampioen klasse Licht

De 1.10m rubriek had ook een sterke Noppe aan de start. Dit keer echter niet Ann-Sophie maar grote zus Ann-Florence die het de concurrentie niet zomaar cadeau gaf. Op de door Pieter Devos' gefokte Espresso DV Z (Elvis ter Putte) navigeerde de amazone uit Ardooie foutloos richting de finish en besloot met brons. Geert Storme uit Westkapelle had een seconde minder nodig om Mira van de Pereboom, een merrie van Thunder vd Zuuthoeve uit de fokkerij van zijn vader, wijlen Godfried Storme, naar twee te sturen. De onbetwiste winnaar was Jeroen Noppe. De ruiter uit Tielt was anderhalve seconde sneller met Gofine (Nonstop). Vercauteren kwam hier ook de kop opsteken en sprong met Sergio van't Verloren Kost (Diamant de Semilly) naar vijf. Voor haar op vier kwam Kim De Vleeschhauwer (Oedelem Beernem) met Ratina van de Doornakkers (Diamant de Semilly). 


Alle resultaten