Thibault Philippaerts volgt zichzelf op als GP-winnaar in Nationale Sezoens Jumping

Thibault Philippaerts volgt zichzelf op als GP-winnaar in Nationale Sezoens Jumping

Net als vorig jaar waren het Thibault Philippaerts en Pompidou van het Kuilenhof die in Bocholt de Grote Prijs op naam konden schrijven tijdens de Nationale Sezoens Jumping. 

Met de 9-jarige zoon van Kannan was Philippaerts de absolute snelste combinatie in deze Grote Prijs. De op één na jongste telg van de familie Philippaerts bleef met bijna twee seconden voor op Santiago Diaz en Tuuls (Toulon). Voor vader Ludo Philippaerts was er de derde plaats op Gadget Mouse, een 8-jarige zoon van Andiamo Semilly. Jan Vanalken werd op Mousse vierde voor Jens Vandeberk en Quitero. 


Een dag eerder schreef Daan Bernaerts de Kleine Grote Prijs op naam. Hij bleef voor op Jens Vandenberk met Caluna en Emely Karoline Paulsen met Lilo. Bernaerts kon zich ook bij de Masters laten opvallen waar hij tweede werd op Pepper. Met ruime voorsprong was de zege voor Jan Van Alken met Qurido van 't Ruytershof. In de 5e en laatste ronde, waar de hindernissen een maximum hoogte van 1.60m hadden bereikt, werd Aaron Tijskens derde op Hurricane.

Vandenberk was in het zadel van D-Day de beste in de rubriek voor 7-jarigen. Ruben Houben en zijn eigen gefokte Chardonnay van Visa Versa Z (Cicero Z van Paemel) kwamen op twee gevolgd door Jenny Krogsaeter en Agalie van het Wimpelhof (Aganix du Seigneur Z). De beste 6-jarige was Starlight onder Wesley Carmans. Vandenberk greep met Vajana naar de tweede plaats voor Michael Vreys met Emperor op drie. 

Resultaten


F. ©: Jumping Damburg