Thibault Philippaerts en Abdel Saïd starten op het podium in Arezzo

Thibault Philippaerts en Abdel Saïd starten op het podium in Arezzo

Zowel Abdel Saïd als Thibault Philippaerts kon deze ochtend een plek op het podium veroveren in de eerste rubrieken van de Toscana Tour. 

Saïd had het beste resultaat in de drukbezette Silver Tour kwalificatieproef. Hij werkte in het zadel van Etincelle d'Ellipse, een tienjarige dochter van Apache d'Adriers het 1.40m hoge parcours dubbel foutloos af en zette zich op twee. Met ongeveer een halve seconde verschil moesten ze de Fransman Guillaume Foutrier met Fruna de Kogis (Kannan) voor zich dulden.

Thibault Philippaerts kon zich hier ook al laten opmerken en sprong met de 8-jarige Quilano (Arezzo Vol) van fokker Michel Steyvers naar twaalf. Deze rubriek werd over twee uitslagen verdeeld wat ook een klassering voor Maartje Verberckmoes betekende. In het zadel van de hengst Guidam's Willow The Second (Willow) werd de amazone achtste. 

Philippaerts behaalde op zijn beurt ook het brons in de Gold Tour 1.40m proef en rekende daarvoor op de 8-jarige Gift des Lunes (Windows vh Costersveld). Net als gisteren was ook Jan Vinckier opnieuw van de partij en noteerde zich met Conthakkato (Conthargos) op plaats zes. Philippaerts volgde ook nog eens op negen met Gudrun Patteet's voormalige Qosito van de Koekoek (Mosito van het Hellehof). 


Resultaten